Logo
 Izbornik
 Kuharica
Dodavanje recepta
Na ovom smo mjestu za vas sakupili korisne recepte s kojima možete spremiti mnoga fina jela. Ako znate neki recept, a nema ga u popisu, slobodno ga možete dodati.



-5 -1 1 2 3 4 5 6
Torta od palačinki
Trešnje (mada one nisu bitne) u alkoholu
umak od jaja
URNEBES PROJA
velike bananice
vidonjska panceta
Vinski gulaš
Vrabac a la Bordo!
Zagorska juha
Zagorski smuđ
-5 -1 1 2 3 4 5 6
Slavonski čobanac
Za 4 osobe:
80 dg janjetine 2 ljute papričice 1 dl ulja 1 žličica mljevene paprike 1 žlica brašna 20 dg rajčice 30 dg krumpira 1 dl bijelog vina 1 lovorov lista sol i papar
Na zagrijanom ulju popržiti sitno narezani luk dok požuti. Posoliti i popapriti. Meso narezati na kockice i dodati u kotlić. Dobro popržiti, dodati lovorov list, sitno narezane ljute papričice i preliti toplom vodom. Kuhati pola sata, zatim dodati brašno rastopljeno u vodi, mljevenu papriku, oguljenu i narezanu rajčicu i papar. Dodati vodu ako je potrebno i kuhati 20 minuta. Krumpir narezati na kockice i dodati u kotlić. Preliti bijelim vinom i nakon 15 minuta skinuti s vatre. Prije posluživanja može se po želji umiješati kiselo vrhnje. čobanac je tradicionalno slavonsko jelo koje se priprema u posebnim bakrenim kotlićima na prirodnoj vatri. Zato se ovo jelo obično priprema na otvorenom, ispred kuće ili u prirodi.