Logo
 Izbornik
 Kuharica
Dodavanje recepta
Na ovom smo mjestu za vas sakupili korisne recepte s kojima možete spremiti mnoga fina jela. Ako znate neki recept, a nema ga u popisu, slobodno ga možete dodati.



-1 1 2 3 4 5 6 +1
Orehnjača
Pašta-fažol
patiala legitimate
peceni slushter u krohli
Pečeni krumpir sa sirom
piškota
PIZZA
Pohane bukovače
Pokladnice (krafne)
POMMESFRITES S KAKAOM
Pomoc 1000 € do 550.000 €.
Punjena teleća prsa
Riblji paprikaš
Salata od Spageta
Samaštrani goveđi jezik
Sarma
Sendvič od krumpira
Sendwich a la pompadur
Sir na primorski način
-1 1 2 3 4 5 6 +1
Bakalar na brudet
Za 4 osobe:
50 dg bakalara 50 dg krumpira 2 dcl maslinova ulja 2 glavice luka 3 režnja češnjaka 1/2 vezica peršina 2 lovorova lista 1 žlica meda sol i papar
Bakalar namočiti u hladnoj vodi i ostaviti 24 sata. Dobro ga istući i skuhati, a zatim očistiti od kostiju. Oguliti mu kožu i narezati ga na veće komade. Komade bakalara popržiti na zagrijanom ulju i izvaditi. Na istom ulju popržiti luk narezan na kolutiće. Kad luk zažuti, posložiti red bakalara i red krumpira narezanih na ploške. Redanjem posložiti sve sastojke. Posipati isjeckanim češnjakom i peršinom, posoliti, popapriti i ubaciti lovor. Preliti sve sastojke vodom i kuhati na laganoj vatri jedan sat. Povremeno protresti posudu, ali bez miješanja. U nekim krajevima bakalaru se dodaje žlica meda da mu oduzme jačinu i učini ga mekanijim. Jelo će imati bolji okus ako se pripremi u zemljanoj posudi.