Logo
 Izbornik
 Kuharica
Dodavanje recepta
Na ovom smo mjestu za vas sakupili korisne recepte s kojima možete spremiti mnoga fina jela. Ako znate neki recept, a nema ga u popisu, slobodno ga možete dodati.



-1 1 2 3 4 5 6 +1
Orehnjača
Pašta-fažol
patiala legitimate
peceni slushter u krohli
Pečeni krumpir sa sirom
piškota
PIZZA
Pohane bukovače
Pokladnice (krafne)
POMMESFRITES S KAKAOM
Pomoc 1000 € do 550.000 €.
Punjena teleća prsa
Riblji paprikaš
Salata od Spageta
Samaštrani goveđi jezik
Sarma
Sendvič od krumpira
Sendwich a la pompadur
Sir na primorski način
-1 1 2 3 4 5 6 +1
Bakin lonac
Za 4 osobe:
40 dg heljdine kaše 50 dg suhog kokošjeg mesa 25 dg suhog svinjskog bunceka 6 dg suhih vrganja 2 krumpira 15 dg bijele repe glavica luka 5 režnjeva češnjaka žlica mljevene crvene paprike 2 svježe zelene paprike 2 rajčice 2 dl kiselog vrhnja 1 dl umaka od pečenja vezica peršina sol i papar
Svinjski buncek prokuhati i ocijediti. Meso odvojiti od kostiju i narezati na kockice kao i kokošje meso. Sve staviti u lonac i kuhati. Kad je meso na pola kuhano, dodati krumpir izrezan na kocke i krupno naribanu repu, sjeckani luk i češnjak, narezane rajčice i gljive koje su predhodno bile namočene u vodi. Dodati sjeckani peršin, posuti mljevenom paprikom, posoliti i popapriti. U međuvremenu ispeći paprike, oguliti ih i očistiti sjemenke. Kad su svi sastojci kuhani, sve staviti u zemljanu posudu, preliti umakom od pečenja, na vrh posložiti paprike i preliti vrhnjem. Zemljanu posudu prekriti folijom, staviti u pećnicu te peći dvadeset minuta na 180 C. Poslužiti vruće.