Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Jutarnja kavica sa dopredsjednikom!
31.10.2002.
Dopredjednikov skromni dom... Dragi prijatelji! 
Kao što vidite SP je opet proradio! Jupiiii, huraaa. Krajnje je vrijeme da vam se obratim svojom novom kolumnom! Zašto sam bio neaktivan?! Zato jel sam skupljao informacije!!! 
Dakle, vrijeme je da Zlatana malo ostavim na miru i da se pozabavim drugim dopredsjednikom, gosp. Toplim! Vrijeme je da saznate istinu o njemu! 
Ljetos sam u nekoliko navrata bio u posjetu izviđačima iz PP koji su imali tabor blizu Labina (znam prečicu pa je od centra Labina 45Km). Svi znamo da se dopredsjednik Topli, deklarira kao Labinjanin!!! Vjeruj te mi, on ne stanuje niti blizu Labina! To bi bilo isto ko da ja živim u selu koje se zove Sv. Križ Začretje, a svima govorim da sam iz Zagreba! To je njegova prva neistina koju nam je do sada podvaljivao!  
Prvi dan mojeg posjeta bila je organizirana jutarnja kava sa dopredjednikom! Dopredsjednik je izrazio želju da ga posjetim prvo u njegovoj ”kućici*” (*rezidenciji). Zakazao je sastanak za 8:00h.! Ja sam u Labin stigao u 6:00h ujutro. Možete si misliti kako sam bio odmoran nakon noćne vožnje po pljusku (pljusak od Zgb-Lab). S obzirom da je to bio dopredsjednik nisam mu mogao proturiječiti! Obrijao sam se, umio, obukao izv. Uniformu i u 7:59 stigao ispred rezidencije. Dopredsjednik mi je opisivao svoju kuću i rekao da je to jedna neugledna kuća i da se parkiram u malo dvorište! Koliko je to neugledna kućica možete zaključiti iz podatka da je ukupna duljina ograde 1,25Km!!! Kada sam pogledao u dvorište, zaključio sam da nema smisla sam ulaziti unutar ograde, zato što je rezidencija čuvana sa 30 dresiranih mačaka i mačića!!! Pozvonio sam! ”Ko je?” čulo se iz interfona! ”Ja sam Čop, novinar SP! Imam zakazano s dopredsjednikm u 8:00h ” rekoh! Nakon kraće stanke opet se čulo iz interfona ”Točno, pričekajte trenutak!”. Nakon nekoliko minuta kapija se počela otvarati i pojavilo se vozilo ”MERCEDES SMART 2.2 VTS AMG”. Mlada vozačica se predstavila ko Ingrid i rekla je da je ona butlerica od dopredsjednika i da će me odvesti u rezidenciju! Nakon nekoliko minuta vožnje kroz bjelogorični šumarak, izašli smo na proplanak i ugledao sam rezidenciju! Fotografirao sam tu kuću, bio sam uvjeren da sam takvu kuću već negdje vidio, mislim da u nekom filmu!!! Butlerica me odvela u knjižnicu gdje me je dočekao dopredsjednik SIHa Alessandro Toplak-Topli u boksericama!!! Nakon pozdravnih rijeći uslijedila je kavica i upute za inervju! Najglavnije uputstvo je bilo da nesmijem pitati kako je dopredsjednik zaradio prvih 10 mil. Eura! Intervju je prošao jako brzo! Odgovori su bili kratki i nejasni! Izdvajam nekoliko pitanja: 
P:ČUJEM DA IMATE MNOGO NOVACA, KAKO STE TO ZARADILI? O: SUDJELOVAO SAM U EMISIJI ”TKO ŽELI BITI BOGATAŠ?” 1994 U ITALIJI! 
P:KAKO TO DA STE POSTALI DOPREDSJEDNIK SIHA? O: TAKO, ZAMOLILI SU ME! 
P:DA LI SE BAVITE IZVIĐAČIMA INAČE I KOLIKO DUGO? O:DA, BAVIM SE DOSTA DUGO! 
P:DA LI STE OŽENJENI? O:NE ALI NIJE BITNO! 
P:U KAKVIM STE ODNOSIMA SA DRUGIM DOPREDSJEDNIKM? O:NE ŽELIM KOMENTIRATI! 
P:KAKO VAM SE ČINI NOVA TAJNICA SIHa? O: HAHAHAHAHAHA 
P:DA LI SURAĐUJETE SA NJOM? O:Na licu izraz mržnje! ZA KOG TI RADIŠ? 
Nakon pitanja o suradnji sa tajnicom SIHa, dopredsjednik je počeo pokazivati znakove nervoze i počeo je pogledavati na zaslon novog laptopa kojeg je kupio u Italiji! Ispričao se i zamolio me da odem, zato što se on sad mora poigrati i nahraniti Tamagochia, zato što mu je to zadnji život! Zahvalio sam na posvećenom vremenu i krenu prema izlazu! Prije izlaza sam vidio natpis KUGLANA! Čuo sam čudne zvukove i zavirio unutra! Tamo se kuglala gđica. Dina, osobna tajnica dopredsjednika. Zamolio sam da li mogu malo promatrati njenu tehniku kuglanja. Nasmijala se i rekla da mogu ali da o tome nesmijem pisati! Ali, mi novinari kakvi jesmo... evo par primjera: Uzme zaleto od 5 m i sa visine od 1m ispusti kuglu koja skakuće prema čunjevima i sruši nekoliko a max. 4. Nakon nekoliko bacanja i rušenja samo 3 čunja, Dina se zatrči po stazi i nogom poruši čunjeve! Nisam mogao vjerovati da kompjuter priznaje takvo rušenje, ali onda sam spazio jednog čevjeka koji sjedi za kompjuterom kuglane i prepravlja rezulatat rušenja čunjeva! Tek tada sam primjetio da Dina na 20 bacanja kugli ima 375 srušenih čunjeva! To iznosi u prosjeku 18,75 čunjeva po bacanju! Interesantno je da na stazi za kuglanje postoji samo 9 čunjeva! 
Krenu sam prema izlazu sa velikim upitnikom iznad glasve! Zaključio sam da je naš dopredsjednik jako zagonetna osoba! 
 

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis