Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Informatizacija obavijesti o akcijama...
08.09.2003.
Bajs se polijal s mlijekom SVI ONI KOJI IMAJU KRATKE ŽIVCE NEKA NE ČITAJU OVAJ TEXT! TEXT JE PRILAGOĐEN LJUDIMA KOJI IMAJU ŽIFCE NA HOZNTREGERE! 
 
Dragi prijatelji! 
 
Pretpostavljam da nam danas svima započinje nova radna godina! Nekome počinje na sreću, a nekome na nesreću... Nemojte odma gubiti žifce, pustite neka krene samo po sebi! Djeca su malo starija, ozbiljnija, odgovornija, izviđaštvo im je bitnije nego prije... To što je olimpijada otkazana, neka vas ne bedira. Otkazat ćemo i ostale akcije. To bar nije problem, napisati par redova u kojem se objašnjava da je neka akcija otkazana! Možemo taj proces i automatizirati... Kako to ostvariti?! Organizator akcije ostavi sve informacije na SIHovom ili scoutparkovom portalu, čim se klikne na «OBJAVI» počinje odbrojavanje od 360 sati, kada će se na tim portalima automatski objaviti vijest da je akcija otkazana. Predložio bih da u početku razlog otkazivanja bude premali broj prijava, a kada se stvar uhoda, možemo napraviti bazu podataka u kojima će biti razlozi zašto se akcija otkazuje! 
Primjeri: 
1) ODABERI RAZLOG: (tu se sada otvara padajući meni i odaberete jedan od ponuđenih razloga), kada odaberete razlog, program će automatski generirati i objaviti text.  
 
PRIMJER 1 
Odabrali smo razlog (slučajno za primjer) «URGIRALA DRŽAVNA TAJNICA», kada komp izgenerira text, čitatelji vide ovakav text! 
 
Dragi prijatelji! 
 
Smotra SIZa, koja se trebala održati dd-mm-yyyy. Nažalost se NEĆE održati zato kaj je državna tajnica zamolila Markača (i još neke) da otkažu smotru SIZa i svoje članove neka upute u Krapinu gdje će im biti super! Smotra će se držati NEKAD! Neznamo kada, ali nekad ziher bude! 
Izviđački pozdrav 
 
Administrator 
 
PRIMJER 2 
 
Odabrali smo razlog (slučajno za primjer) «SPRIJEČEN DRŽAVNI SAMONAČELNIK», kada komp izgenerira text, čitatelji vide ovakav text! 
 
Dragi prijatelji! 
 
Seminar za odrasle voditelje se neće održati kada je planirano dana dd-mm-yyyy. Jel tamo odakle ja dolazim (Beautyhead) je baš taj vikend berba, a lanici su već dovoljno rđavi za naš općepoznati LANCAŠ. Termin seminara se prebacuje odma iza Martinja, jel prije ne stignem. O novom datumu ćete biti unaprijed obaviješteni! Valjda. 
Izviđački pozdrav 
 
Administrator 
 
 
PRIMJER 3 
 
Odabrali smo razlog (slučajno za primjer) «FELGA, RATKAPA, ANTENA», kada komp izgenerira text, čitatelji vide ovakav text! 
 
Dragi prijatelji! 
 
Državna olipmijada koja se trebala održati dd-mm-yyyy. NEĆE se održati zato jel državni samonačelnik nemože doći i nadgledati akciju iz razloga jel mu je FELGA/RATKAPA/ANTENA netragom nestala prije nekog vremena. Olimpijada će se održati slijedeće godine! 
 
Izviđački pozdrav 
 
Administrator 
 
Čim se neki od navedenih tekstova objavi, organizatoru se automatski šalje mail: 
 
Poštovani,  
 
Zbog «navedeni razlog» vaša akcija se odgađa do daljnjeg. Kada bude vrijeme biti ćete obaviješteni! 
 
Vaš SIH/SCOUTPARK! 
 
 
Dakle, ovo su samo neki od primjera, nadam se da ste shvatili kako bi taj program funkcionirao! Svima bi nam uštedio vrijeme i novac! Žifca neću niti spominjati, jel svi imamo živaca! 
AKO NETKO SLUČAJNO POMISLI DA SAM NJEGA/NJU NAVEO KAO PRIMJER, VARA SE, OVO SU SAMO NEKE VIZIJE INFORMATIZACIJE, POJEDNOSTAVLJENJE OBJAVLJIVANJA AKCIJA I UŠTEDE VREMENA! SVAKA SLIČNOST SA STVARNIM OSOBAMA I DOGAĐAJIMA JE SASVIM SLUČAJNA! 
 
Ljudi, počela nam je nova radna godina, dosta sranj. i zajebancij., idemo raditi i otkazivati akcije. 
POZDRAV 
 
PS Ova slika je sasvim slučajno objavljena! Kaj sam krivo kliknuo?! 

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis