Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Ispovjedi jedne strane svijeta
23.06.2003.
kupanje Pa eto u svojoj zbilji i svakodnevnici malo žalopojki. 
I tako nakupilo se tu dosta neriješenih stvari, vjerovatno previše aktivnosti, jer dok s jedne strane udruge jedva preživljavaju, nitko se ne pridržava zadanog roka (to nam je valjda mana)  
– pokuš’o ja čak i sa trikom svakodnevnog obavješćivanja preko e-pošte, no vidim da gotovo nitko ne replayla. Zar je toliko teško kliknti i reći dobro primio sam obavjest, čast iznimkama. (samo da utvrdim činjenicu – od 6 registriranih jedinica sve imaju e-poštu i barem dva put tjedno ju čitaju – nazvali bi to semiredovno, jer pod one redovne smatram izgleda samo sebe – minimalno jednom na dan.)  
- prob’o čak i s XMS (besplatan mi je) – no ništ koristi. 
- Prob’o bih ja i klasičnim telefonom – da ih imadem – nazvah ga zastarjelom tehnologijom. 
No iz sveg tog i obilja aktivnosti bilo je i koristi – tri do sad odrađena projekta – čije novce i sad čamimo čekajući. Novi projekti na vidiku, ali nema para jer ih čekamo – (u našoj državi je sve moguče pa čak i da ti institucija duguje ofce). 
Našom svetom zemljom prošao je i Papa – htio ga ja upitati jel može on malo intervenirati, ali sam se pobojo zbog onih i helikoptera. Jes da je prošao nepunih 20 m od naših obečanih prostorija – na koje čekamo nečiji potpis tek nepunih 8 mjeseci. No zapitajmo se jesmo li mu išta uzvratili – neki jesu – mi smo pokušali kolko – tolko na vrijeme gdje su nas odbili, da bi nas tjedan dana prije tražili – zar je moguče nešto organizirati za 3 dana (jeste ali u puno manjem obliku i tog se ja čudim). Eto odoh tražiti atomsko sklonište – radi ljetnih aktivnosti. 
A uskoro su tu i drugi projekti koji su čisto humanitarno-propagandnog karaktera jer su nam novinski članci pali ispod prosjeka na dva u mjesecu. (Nije da se žalim – manje meni za pismohran). Moram se baciti na slijedeće poduhvate pa žurim i možda sam slučajno koga preskočio – pa mu se izvinjavam unaprijed.  
 
(sav teks, pomalo satiričan, nikoga ne okrivljuje jer je stavljen van konteksta vremena i prostora, namjenjen je soljenju pristojnosti na internetu i prakticiranju barem jednog od izviđačkih zakona – i ne smatram ga spamiranjem, zamislite se i počnimo od samih sebe – ja jesam i mislim da sam grozan što sam napisao ovo – valjda mislim da je nužno ili što ti ja znam. A, Alf če me sigurno zadaviti zbog gramatike). 
 
I da ne zaboravim - o opasnostima čuvajte se kako skačete u vodu - jer ima razlike (ako ste jači - bolje se tone)

Autor: Leo

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis