Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Igre bez granica "Šumska škola 2002"
19.08.2002.
Dragi moji vjerni čitatelji!

Evo, prošlo je masa vremena od moje zadnje kolumne ali uslijed razno-raznih spletki, nisam bio u mogućnosti napisati nošto pametno, korisno i nadasve poučno!
Sjedim u Fužinama u IC "Rakov jarak", i ukratko ću vas upoznati sa mojim viđenjem Šumske škole 2002.

Za nas, Upravu, tečaj je otpočeo u srijedu 14.08.2002. godine u dječjem odmaralištu "Planinka" u kasnijim večernjim satima. Organiziran je bio "radni sastanak" cijele Uprave, na kojem se "dogovaralo" o detaljima tečaja! Sastanak je završio oko 03:30h. Nakon sastanka krenuli smo na skupljanje snage za tečajce!

15.08.2002. u popodnevnim satima tečajci su počeli pristizati! Nakon tzv. Smještaja sudionika rješavao se ulazni test! Na opće zadovoljstvo nekih članova Uprave, svega par učesnika nije uspjelo pozitivno rješiti test! Odlučeno je da se pripremni tečaj neće održati jer je premalo učesnika! Sutradan ujutro složene su tečajske družine, patrole, jata, predvodnici... Prvo pitanje tečajaca koji su prošlih godina bili na tečaju, bilo je "Ko kuha ove godine? Nije valjda opet barba Trs!" Kada im je saopćeno da ne kuha barba Trs, došlo je do spontanog, iskrenog i veselog urlika olakšanja!

Na tečaju je boravio i sadašnji načenik Saveza g. Vrabac! On je prvi počeo raditi probleme. Na pitanje Uprave da li postoje neki sapuni koji se mogu postaviti u sanitarne čvorove on je vrlo uzrujano odgovorio da valjda tečajci imaju svoje sapune od doma! To je bio prvi znak da na tečaju nekaj ne štima (gledano s financijske strane). Naravno, ne bi ja bio ja da nisam pokušao najbezbolnije riješiti problem! Na večernjoj Upravi tečaja predložio sam svim vođama tečaja da svakog tečajca zamole da pridonesu tečaju i da svako da 0,20 Kn da se kupi nekoliko sapuna! (0,20x64=12,80Kn). Sa tim nofcima kupljeno je 3 sapuna po 4,00Kn (3x4=12Kn), a preostali prihod od 80lp prenesen je u blagajnu tečaja i do kraja tečaja biti će utrošen na kupovanje WC papira i eventulano još sapuna! Eventualni nedostatak novaca za kupovinu navedenih stvari namirit će se iz sredstava svakog (mladog) člana Uprave!

U kućici su boravili članovi Uprave tečaja! Veliki problem je bio oko pušenja (cigareta)! S obzirom da je bilo više nepušaća, dogovoreno je da će pušaći pušti van kućice i van logorskog kruga! Dogovor je bio da je pušenje (cigareta) u kućici najstrože zabranjeno! No međutoa, jedan član Uprave (1,65m, treća životna dob, zapuštena brada...) redovito je u kućici pušio cigarete, cigarilose, lulu, cigare, bong... I nakon više nego nekoliko apela kompletne Uprave oglušio se na to. Kada nakon 3 sata sna u 6:45 uđete u kućicu i kada vas zapuhne ustajali zrak mirisa na nikotin, duhan... Cijeli dan ste nezadovoljni, tužni... Ne preostaje vam ništa nego ispustiti miris Pino Silvestre (Glade microspray). Bog blagoslovi onoga ko kupi taj sprej! O urednosti kućice mislim da vam niš ne moram reći! Bomba je pala!!! Za pospremanje kućice najjednostavnije i najbrže bilo bi postaviti neki veliki požar i pustiti da sve izgori do temelja, donjeti neki veći sauger, posaugati pepel i nabrzaka izgraditi novu kućicu!

Toliko za sada o tečaju, većina vas zna 'ko je je prošle godine bio Uprava tečaja i da je g. Zlatan Katić bio glavni na tečaju! Prošlogodišnji tečaj bio je puno kvalitetniji po mom mišljenju! To samo potvrđuje da: "NIJE BITNO ŠTO ORGANIZIRA, NEGO TKO ORGANIZIRA".

Do sljedećeg puta, velika pusa svima!

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis