Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Počinje nam nova sezona
16.08.2002.
Eto kako nam več starta nova sezona i utrka za nove članove pred sve večom konkurencijom (izbornih predmeta u školi), van nastavnih aktivnosti...

A što to mi trenutno imamo ponuditi što klinci nisu več vidjeli (naravno ako nisu bili članovi nisu ništa vidjeli)

Jesu li imali priliku vidjeti nova lica (nove voditelje), izviđačke odore (pogotovo oznake na njima - netko će reći ali već su napravljene oznake - jeste da ih još nitko nije vidio uživo) - bar se nadam da će uskoro izaći iz tiska..

Eto kao i svaki put Počela je šumska škola... ali bih vas ja pitao na kojoj ste zadnjoj akciji dobili makar amblem (koji se šiva na odoru) pa sam eto tako malo crtao gubio vrijeme na ovaj prijedlog - koji će nadam se postati i obilježje ako se netko dalje potrudi ( ovaj amblem ima točna obilježja gildwella - mjesto gdje je održan 1 woodbadge seminar - a kako je naša šumska škola sih-a woodbadge- bilo bi lijepo da ponešto i dobiju osim marame...
A da ne pričam o državnim natjecanjima na kojima se isto tako dugo nisu vidjeli amblemi (za šivanje) molim vas dosta je naljepnica za quipos - potrudimo se malo... i apelirao bih na pravilnik o odorama da dopuste da članovi nose te ambleme barem dvije godine umjesto dosadašnjih 6 mjeseci (nisam sigran za ovu tvrdnju-to je za one koji takve pravilnike imaju u glavi).

Pa eto kad ste zadnji put s patrolom napravili sami zastavu, imate li uopće družinsku i odredsku zastavu... kako polažete zavjet... Jesu li ti članovi uopće položili stupnjeve, letove, vještine, vještarstva - imaju li oznake...hočemo li več jednom dobiti sve te oznake koje stoje u programu. (mislim da hočemo ali vrijeme je tu- a kako se prezentirati bolje nego s cjelovitom odorom u javnosti). Ovo je samo mali pritisak.

Sviđa li vam se sustav knjižica i potvrda o članarini...
(iskreno meni ne totalno je ne ažuran i jako kasni) kažu da ćemo uskoro dobiti magnetne kartice (pa molim vas tko će to moći pročitati kada jedan takav čitač košta 1000 Eura - gluposti - jeste da je inovativno ali usto i lomljivo)
Moje riješenje je da se i dalje izdaju višebojne kategorijske knjižice koje svatko slobodno može kupiti(čak i član pojedinačno) za neku mizernu cijenu, (s izmjenom jednog polja gdje bi bilo mjesto za lijepljenje recimo 6 markica), ali da se udruzi izdaju markice za iznos koji je uplatila za tekuću godinu - što je po meni jeftinije i ažurnije a da ne kažem kako brzo mogu takve markice doći do članova - umjesto da čekamo 3 mjeseca za potvrdu.

Kako krenuti u osvajanje novih članova a pritom zadržati i stare članove koji vam mogu poslužiti kao dobri predvodnici (2 %)- to ostavljam malo i drugim kolumnistima i novoj temi ili staroj na forumu

(imate moju dozvolu da ovo objevite i u biltenu- ali molim vas tekst u cjelini- zadržavam pravo da me o tome obavjestite kao i o replici) - pošto vidim da neki to pravo koriste želim ga i ja imati.

Cijeli vaš - Leo

Autor: Leo

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis