Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Mali prilog pedofiliji u izviđačima
13.04.2002.
EVO, DA NE TUPIM STALNO O POLITICI......

PRIČE I BAJKE IZ LoST CITY-ja (izgubljenog grada)

SNJEGORUŽICA
(mala didaktička ispomoć u izviđačkoj pedagogiji - rad s tekstom)

Snjegoružica, drago i milo dijete – mala planinčica veeelikog formata, pobjegla je od zlog načelnika - pedofila po vokaciji (karakteristično....).
Šmugnula je u šumu - tamo gdje ju ni teoretski nije mogao pronaći iako je -prema dobro upućenim jezicima – i sam nekoć kao mlad izviđač gravitirao takvim pasivnim krajevima.

I...tamo je susrela patuljke - gerontofile.

Pošto je bila još djevojčica, nije trebala zazirati od njih.

Međutim, tuda je naišla zla Pugnetta - ocvala kaldrmuša iz, (citiram) “...načelnikovih davnih je bitaka...” , a koja i dalje zalijeva uvelo cvijeće ispod načelnikove požutjele slike - a koja u svakoj novorođenoj ili netom porasloj planinčici vidi opasnu rivalku.
Poznaje ona njega, on bi navalio na sve što je teže od trideset kila i ne bježi na granu!!!
Prerušena u g(l)umicu pokuša Snjegoružici zapapriti sudbu, poklonivši joj začarani grudnjak (veličine "6").

Našavši konačno svoj broj grudnjaka, Snjegoružica ga pohita odmah isprobati, ali stavivši ga na sebe namah utonu u duboki post-koitalni san. Pritom patuljci doživješe jednaku sudbinu, ostavši čvrsto ukrućeni na mjestu na kojem su se u tome trenu i zatekli.

* * *

Mlad i uspješan (dakle besposlen), te ujedno veoma bogat izopćenik iz skautskog društva – bivši predvodnik Kraljević - vozio se tuda u BMW-u, navođen srednjim prstom providnosti (visoko uzdignutim), kadli spazi na mjestu čvrsto ukrućene patuljke, a nedugo potom i usnulu Snjegoružicu.

- A na što li se ova nabola?- pomisli, zatečen prizorom.

Odmjerivši pogledom patuljke smjesta stvori krivi (po običaju) zaključak. Ipak, nije se mogao oteti svoj toj ljepoti pa je odlučio poduzeti korake. I poduzeo ih je. Prve, pa druge, a zatim i treće korake...
Pravilno je zaključio da ne može sebično, samo sebi prisvojiti cjelokupnu ljepotu u koju je pohotno buljio, te stoga probudi (po svome sudu) najljepše stvorenje - patuljka (naj-darovitijeg – kako se mjerenjem pokazalo), te se odveze s njim u ljepše jučer.
Prije polaska je počistio za sobom. Odmjerenim udarcima nogom svakom je patuljku odlomio krutu realnost, a usnuloj Snjegoružici je grubo i nasilno oduzeo ono najdragocjenije što je imala.....telefonsku karticu.

Trebala mu je za telefon.

Odvezao se s novim suložnikom.
- Djeca rastu... - zaključi on, vedro pogledavajući mališana,
-...neka okomito, a neka -poprativši pogledom- vooooooooodoravnooooo..!!!!
Radovao se boljem jučer, maštajući kako sada patuljku na ovom razrovanom putu poskakuju njegova kinder (dječja) - jajca.

Najnoviji hit heavy-metal skupine “the Gaddny Pütchways” – “Noćas mi otkaži noć”(“Show me not the night tonight”) - ovijao ih je romantikom dok su se vozili ka malom slovu “i”, koje je - kao i svugdje - bilo početak idile...

Ne vjerovali ili da, ali patuljak ga je prevario s prvom prilikom. A prva prilika je bila, u stvari, prva krivina, na kojoj je patuljak iskočio i pobjegao u neku drugu šumu, gdje će (pokazat će se to ubrzo) uloviti mnogo Davey Crocketta i od njih izrađivati traperske kape.
Bolje jučer moralo je pričekati bolje danas koje mu je u stvari u tom trenutku bilo bolje sutra, mada nije ni slutilo da će mu bolje sutra samo za dan postati bolje danas jer malo tko razmišlja o tome da je danas jučer bilo sutra i da će sutra danas biti jučer.

* * *

Snjegoružica se nikad nije probudila, pa ako slučajno odete na piknik u šumu (niste valjda ludi, to ortodoksni izviđači ne rade) i tamo zateknete kakvu usnulu sisatu djevojčicu, dobro razmislite hoćete li joj skinuti grudnjak ili, zapravo, nećete.
Ako joj ga skinete - čuvajte se ! Pohota izazvana apstinencijalnom krizom, čak i kod neke djece može se manifestirati veoma izražajno.
A i zašto biste joj skidali grudnjak? Vi to ne radite djeci .... koju ne poznajete. Uzgajate vi u svome odredu na lopate takvih. Pardon - odgajate.


A patuljci ? Oni preostali?!? Eh...pa oni...eto...oni se više nikada neće moći ku**iti !!!!


PS – ovo je ipak samo bajka!!!! U stvarnosti je sasma obrnuto!!

Autor: pahuljica

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis