Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Činjenice o Kami...
12.04.2002.
Dragi moji prijatelji!

Vjerojatno ste zamijetili da već dugo nisam napisao ništa novo. To nije zato što sam lijen nego zato što sve interesantne stvari koje sam htio podijeliti s vama, bile su mi zabranjene da ih dajem u javnost!
Ali eto, našlo se nešto što mislim da je jako bitno da podijelim s vama. Svi znate tko je Kama?! Ona radi neki program za poletarce! Zašto je to tako interesantno?! Pa u sljedećih nekoliko redova ću vam probat objasniti.
Neku večer je bilo neko neslužbeno druženje, zeka-peka za..., razgovaralo se o svemu i svačemu. Kako je noć odmicala teme su se mijenjale. Počeli smo pričati i o kućnim ljubimcima pa nam je naša Kama ispričala nekoliko iskustava o svojim kućnim ljubimcima!
Prvo nam je Kama objašnjavala kako voli životinje, kako je za svako dijete zdravo da ima kućnog ljubimca i kako se treba brinuti za njih! Prvo Kamino iskustvo sa kućnim ljubimcima je bilo kada je njena mama kući donijela ribice (akvarijske, ne one iz restorana). Kama je svoje ribice jako voljela, redovito je razgovarala s njima, hranila ih, dresirala i mijenjala vodu. Čula je negdje da se kućni ljubimci prilagođavaju svojim vlasnicima i počinju imati slične ako ne i iste navike! Tako je jednog dana došlo vrijeme da se ribicama promijeni voda! Kama je ribice stavila u škaf, ispraznila i oprala akvarij...prije nego je nasula novu, svježu vodu, sjetila se kako kućni ljubimci i vlasnici imaju slične ako ne i iste navike! Uzela je bocu alkohola i izlila u akvarij! Stavila je ribice unutra, nahranila ih je i otišla spavati. Kada se drugo jutro probudila zamijetila je da njene voljene ribice plivaju leđno! Iznenadila se kako je to moguće, i veselo je odskakutala reći svojoj mami kako ima vješte ribice! Kada je njena mama čula o čem se radi, nije bila baš sretna kao Kama. Posjela je Kamu u krilo i pokušala je objasniti da su njene ribice mrtve! (objasnila je Kami na lijepi način da je ubila ribice). Nako nekog vremena, Kamina mama je odlučila svojoj curici dati još jednu šansu i kupila joj je papigu. Papiga je dosta dugo pjevušila u kavezu, budila ukućane svojim veselim cvrkutom... Nakon nekog vremena mistično i zagonetno papiga je umrla! Samo su ju našli kako leži na leđima (vidi par redova gore). Kama je bila jako tužna i razmišljala je kako da svoju papigu ima uvijek u svojoj kući, blizu sebe. Razmišljala je, razmišljala, i dosjetila se. Spremila je svoju papigu u škrinju (ledenicu, frizer, zamrzivač)!
RODITELJI, PAZITE NA SVOJE POLETARCE JER KAMA NEMA MJESTA U ŠKRINJI. Na gornjoj polici su buncek, piletina, papiga, karmenadli i čevapi!!!!!!!!

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis