Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Jaganjac&prasić rotary party
20.03.2002.
Sve što vam mogu reći je da svakome onom koji nije bio s nama može biti žao ko psu! Zašto? E pa zato!
Ekipa se počela skupljati u petak navečer, ali špica je bila u subotu predvečer. Skupilo nas se 50ak iz svih dijelova ljepe naše. Neznam za ostale uzvanike, ali nas iz Ureda predsjednika dočekao je domačin, gospodin Eduard (novo ime Edija). Nakon nekoliko rijeći dobrodošlice i pića, raspodijelio je poslove i zaduženja svim uzvanicima. Ispalo je da su žene kuhale a muškarci prali suđe, pometali…uratko muškarci su radili sve one ženske poslove! Postavljanje švedskog stola otpočelo je oko 21h i to je trajalo sve do 22h. Zbilja je bilo svega, prasetine, janjetine, pršuta, kuhanog jezika, sira, mladog luka, kapulice, krastavaca, mlade djetetine…Kod postavljanja stola radilo je svega nas par, a kada je došlo vrijeme za pražnjenje tanjura svi su se počeli gurati i laktovima boriti za što bolje mjesto!
Poslje večere je najveća gužva bila oko aperitiv bara! KZP je otpočeo kasno u noć! Radile su 3 gitare, 1 timpan, 1 poklopac i 2 para činela! Kako je vrijeme prolazilo tako su se počele raditi male grupice (radionice). Od interesantnijh bi izdvojio:
-naobrazba kadrova u SIHu voditelji Arso i King
-statut voditelji Eduard i još neko
-stolni nogač voditelji Kama i Dada (Kama je htjela kleknuti na stoni nogač ali ju koljena bole još od Bizovačkih, malo su naotečena!)
-bela voditelji i pobjednici Dampas i Čop
-restaurant voditelji Mirela i Nataša (platio Bajs)
Radionica za belu je bila vrlo interesantna! Parovi: Dampas/Čop-Dada/Kama. Dampas zove pika (u rukama ima pikovu sedmicu) a Čop ima još 5 pikova, i naravno prolaz je više nego zagarantiran! Ili, Čop zve herca (u rukama nema herca) a Dampas ima 50 zvanja!!! Prolaz ko kuća!
Dok je naša radionica radila punom parom, na stolu do nas počinjala je sa radom radionica RESTAURANT! Gosti su bili Nataša i Mirela! Konobar je bio Bajs! Učili su kako se ponaša u restaurantu! Sve je bilo OK. Curke su naručile piće, Bajs ih je ljepo poslužio… Mirela je htjela ispasti baja i poslal je našoj radionici za belu, bocu šampanjca i 4 čaše! To je bilo poprilično smiješno! Kartamo Belu i pijemo Bakarsku vodicu! Ali još smješnije je bilo kada je Bajs zamolio curke da podmire račun na šanku kod gazda Hrvoja HAHAHAHAHAHAHAHAHA! Njima više nije bilo smješno. Bajs je umirao od smijeha! No domišljate cure su izazvale Bajsa na stolni nogač. Ko izgubi plaća račun! HAHAHA Sigurno pogađate, Bajs je popuhao (izgubio)! Više mu nije bilo toliko smiješno!
U rano jutro smo krenuli put naših soba! Kada sam došao u sobu Kamine stvari su me jako počele nervirati pa sam ih morao iznjeti iz sobe! Sve njezine stvari, ruksak, lojtrice, ručnik, gojze…
Jutro je počelo oko 8:20 jer više nisam mogao spavati i bilo mi je dosadno pa nam je svima dan počeo sa prvim suncem! Doručak je uveselio Bajs, kada se pred svima nama usvinjio (polio) s mlijekom! Neka djeca nemaju što piti a on po sebi proljeva mlijeko! Toliko mu je bilo neugodno da je automatski bezdušno i besramno pred svima okrivio mene da sam ga ja polio! Ja čak imamo svjedoke (Dada, Dampas i Kama) da u to vrijeme nisam bio niti blizu stola!
Kasnije smo mi predsjednikovi ljudi zablistali na terenu za boćanje! Krenuli smo igrati tu bezveznu igru i skoro se ozljedili! Pošto nam znalci te igre nisu htjeli objasniti kako se to igra, zaključili smo da je igra zamorna i dosadna! Ideš s jedne na drugu stranu boćališta i bacaš boći*!
*stručni naziv za boće! (izvor objašnjena je znalac boćanja=TOPLI)
Otišli smo doma sretni i zadovoljni!
Repriza susret se očekuje u 8.mjesecu!

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis