Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Kartice za izviđačku literaturu
24.01.2002.
Eto upravo sam adresirao pismo (redovnom poštom) na SIH.

A kakvo je to pismo, pomalo zbunjujuće, naime odlučio sam podijeliti svoje intelektualne usluge za lovu od SIH-a...

He, he pitat ćete koliko, punooo novaca,
Ali ću se odreći svih prava za novac u korist mog kolege i otplatu izviđačke knjige koju po malo kupujete.

Knjiga je izviđačka i zove se PINGVINOVA DRUŽINA, a autor je Nenad Janković - ALF, knjiga je kao što svi znate predstavljena na 7 smotri.

Knjiga kao i ova dva priručnika u cijelosti trebali su izaći pod pokroviteljstvom Biblioteke SKAUT, ali pošto nemamo love ni da pretresemo džepove a kamoli da objavimo ovakve dobre ideje prepuštamo to SIH-u, po mom izračunu u ta dva priručnika ima negdje oko 50 kartica x 20 kn je nekih 1000 kn (manje duga).

Pozivam sve zainteresirane topografe (poput Kinga, Čeleta, Jurkića, Spase, Irene itd) da si iskopiraju iz ureda ovaj primjerak topografskog priručnika iskljućivo u svrhu pretresanja i eventualne nadopune priručnika.

Zapravo bi ih lijepo zamolio da to urade. Zanemarite slikice jer ih moram doraditi kako netko ne bi tražio autorsko pravo na njih.

Tekstovi nisu prepisani te su potpuno plod moje mašte.

Drugi priručnik se radi o pionirstvu, te bi molio par osoba koje smatraju da imaju pojma o čvorovima i logorskim objektima, patentima isto to da urade i s ovim tekstom kako bi došli do krajnjeg rezultata - što kvalitetnijih priručnika za naše kadrove

Ima toga još ali nije dovršeno...

Za vaš trud vodim vas na cugu kad dođete u Osijek, a valjda ćemo pronaći i koju javnu ustanovu....

Dosta šale, a sad na posao...

Autor: Leo

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis