Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Načelnik iluzionist!?
15.11.2001.
Evo, napokon sam našao malo vremena da napišem nešto. Već duže vrijeme me nešto muči! Naime, svi znate kako se stjeće zvanje instruktora. Počinje sa temeljnim tečajem u Fužinama koji traje 10 dana, pa onda, iduće godine napredni koji opet traje 10 dana… Tako je bar bilo kada sam ja počinjao školovanje za zvanje instruktora. Tak je bilo do nedavno dok se naš Vrabac (načelnik SIHa) nije dosjetio kako da sva predavanja, izlet, sastanke, PROJEKTE itd. kompresira i skupi sve u “vikend tečaj”. Nažalost nisam mogao prisustvovati tom spektaklu, da vidim kako je to izveo. Vjerujem da je to bilo interesantnije nego nedavni show Dejvida Koperfilda. Mislim da ću Vrapca predložiti za odlikovanje pod nazivom “NAJVEĆI ILUZIONIST SIHa”.

Niti na kraj pameti mi nije omalovažavati ljude koji su radili na Vrapčevom “vikend tečaju” (polaznike i predavače), ali bi samo želio skrenuti pozornost mojih vjernih čitatelja na taj događaj. Vjerovatno će obrazloženje i SIHa biti da je taj “tečaj” bio za ljude koji rade, imaju obaveze i sl. ali ja opet smatram da to nije korektno prema ljudima koji su već bili u Fužinama na tečaju, žrtvovali se da si skupe 10 dana slobodno. Vjerujem da nas je puno takvih. Mogu reći (a i potvrditi) da sam osobno imao problema na radnom mjestu zbog slobodnih dana za taj tečaj. No naravno ipak nije na nama, obićnim izviđačima da govorimo o tome. Te svari se ipak riješavaju u uredu SIHa, odn. Na VIŠEM nivou.

Upavo sam se dosjetio, za sve izviđače koji imaju puno obaveza i ne stignu niš, priznajem prvi, drugi i treći stupanj znanja, svaki ponedjeljak od 20:15-21:15h u OŠ Matka Laginje u sobi broj 4. Neka vam ne bude bed i neugodno. Samo dođite sa svojom članskom iskaznicom i ja ću vam to priznati i dobiti ćete oznaku željenog stupnja znanja.

Toliko za sada i razmislite si malo o tome!

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis