Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Velikan zagrebačkog saveza
22.10.2001.
Ovaj put bi se želio osvrnuti na jednog od največih ljudi u savezu izviđača Zagreba. To je jedna divna osoba. Tu osobu sam upoznao prije par godina i svaki potez me je inspirirao na sve bolji i bolji rad u mojoj jedinici. Naravno, pretpostavljam da ste svi već pogodili da se radi o Zlatanu Katiću, našem predsjedniku i predsjedniku svih izviđača Zagreba. Ne poznajem osobu koja više vremena provodi u radu za naš savez. Proteklih dana sam u više navrata kontaktirao našeg predsjednika i kad god sam pitao što radi, odgovori su bili slični “..pa evo radim tablicu za savez…””…evo s Vesnom pregledavam neke papire…””…na sastanku sam u gradskom uredu za…” i sl. Svi znamo da se savez na neki način nadoknađuje sve to, ali ipak, čovjek je u godinama i zbilja se trudi… Vezano uz nadoknadu truda našem predsjedniku, iako smo svi mi odlučili to i složili se s tim, zbilja mislim da nije uredu da se o tome po raznim uredima priča kako neko radi za savez za osobnu korist. Vjerujem da ti koji pričaju to govore iz vlastitog iskustva. No to sve nije bitno, MI smo jači od toga.
Koliko god poznajem Zlatana, zamjerio sam mu samo dvije stvari! Pogađate – MARAME ! O tome se već pisalo na najdražem nam portalu i svi ste detaljno upoznati sa tim problemom. Druga stvar još nije izašla u širu javnost, ali zato sam ja tu da vas informiram o tome. Svi znamo da na ŠUMSKOJ ŠKOLI, SIH plaća putne troškove instruktorima. Ove godine je prvo djete SIZa bilo predvodnik-instruktor. Kada su se djelili putni troškovi u visinu 100 i par kuna, pojavio se Zlatan i bezdušno uzeo, da ne kažem oteo, svom gotovo uplakanom djetetu taj novac. Nakon intervencije gospođe Vesne Gabelić, gospodićne Kame, gospodina Čopa, gospodina Toplog…Zlatan nije vratio novac. To je druga stvar koju mu jako zamjeram.
Bez obzira na sve, Zlatan Katić jedan veliki čovjek koji je jako puno pridonio u razvoju saveza izviđača Zagreba. Možda čak i smatram da bi trebalo podići spomenik negdje u Zagrebi ili makar staviti njegov odljev u bakru u prostorije SIZa. Moja namjera je organizirati nekakav party njemu u čast. Naravno, on to mora odobriti (gdo bu to platil). Naravno odmah koristim priliku da vas sve pozovem na taj parti i da svi skupa zajedničkim snagama počnemo vršiti pritisak na našeg Zlatana, kako bi to što prije bilo realizirano! Kako god bilo da bilo, ipak SVI SMO MI ZLATAN KATIĆ

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis