Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Sastanak turističkih voditelja!
10.12.2006.
Nakon drugog neopisivog iskustva na vijeću SIHa, jednostavno, pojavila se potreba da se osvrnem na to i da Vam pokušam dočarati moja iskustva! 
 
Imam osjećaj da sam ja sasvim slučajno završio u tom Vijeću! Mislim da mirne duše, naše vijeće mogu usporediti sa nekom sektom. Zašto?  
Ne poznajem mnogo normalnih ljudi, koji žele, imaju volju, vremena, živaca jednom u 3 mjeseca, sastajati se u skučenom, zagušljivom, mračnom prostoru i preko 6 sati razglabati o pravopisnim greškama i formulacijama rečenica u nekim tekstovima…Naravno, tamo postoje i pravila po kojima se takvi sastanci održavaju. Takav tekst, zove se POSLOVNIK. Koliko sam ja shvatio na zadnje 3 sjednice vijeća, taj poslovnik postoji da bi se radilo suprotno pravilima. Najčešće dolazi do povrede poslovnika u slijedećim slučajevima: 
 
-pauza MORA biti nakon svaka 2 sata rasprave!!! To još nisam doživio. Na vijećima na kojima sam ja bio, rasprave su trajale po 4, 5, 6 sati bez pauze, i nedo Bog da netko krene na WC, direktor vijeća urla na počinitelja i prijeti na najnehumanije načine i ponaša se ko da je taj netko napravio zločin protiv čovječanstva!  
 
-vijećnik može sudjelovati u raspravi nakon što se javi za riječ te mu direktor vijeća da dozvolu za govor. Na ovim Vijećima na kojima sam ja sudjelovao, tamo se govori tko kad hoće, koliko hoće i što hoće! Oni najjači i najglasniji najviše pričaju. Dakle, totalno mi je nejasno zašto postoji šalabahter(poslovnik) koji ljudima daje ideje kako raditi gluposti i ometati rad vijeća! 
 
Nadalje, na zadnjem vijeću se dogodilo nešto toliko smiješno da su nekima trebale boce kisika, infuzije, čepići ventolina zbog histeričnih napadaja smijeha! 
Da pojasnim…Vijeće je ujedno i najviše tijelo gdje se sastaju direktori turističkih agencija SIHa. Na tim sastancima se razgovara o turističkim programima, ponudama, last-minute ponudama i sl. Naravno, tu i tamo se desi da netko ide sa «dumping» cijenama, što kod nekih pobuđuje bijes i nezadovoljstvo! Na zadnjem sastanku koji se održao 09-12-2006. Jedan od direktora jedne «divne» agencije nije svojom nazočnošću mogao uveličati naš skup, te je uputio prosvjedno pismo iz kojeg je vidljivo da se ne slaže sa ponudom i cijenama za doček NG jedne direktorice. Pismo je jako smiješno i jadno napisano, tako da su neki dobili napadaje smijeha koje je bilo teško obuzdati! Ne bi sve to bilo toliko tragično, da ISTI TAJ direktor koji prosvjeduje, je izuzetno dobro poznat u Hrvatskoj, a i šire, po tome što dugi niz godina radi najveći «dumping» među turističkim agencijama našeg Saveza, a tu i tamo se zna desiti da mu turisti uplate putovanja, putovanje se nikad ne ostvari a on na neko vrijeme nestane sa svim uplatama sa lica Zemlje! Kada ga turisti malo zaborave, on se vrati pa opet ispočetka! Pojeo vuk magare i nikome ništa… 
 
Sve u svemu, svi kojima je fetiš sado-mazo, latex, koža, crvena kuglica u ustima, lisice, bičevi…zadovoljstvo mogu pronaći na sastancima turističkih voditelja! Za sve zainteresirane kontakt osoba je precjednik Saveza turističkih agencija. 
 
Znam da će se netko pobuniti zbog mojeg viđenja naših sastanaka, ali baš me briga! Možete se žaliti upravi vodovoda, Patačićkina 11, Zagreb!!1 :-b 

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis