Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Članak 1.
16.10.2001.
Dragi moji!

Evo, Danko me napokon uspio nagovoriti na glupost! Ja da pišem kolumnu? Ajde pristao sam u petak. U ponedjeljak cijeli dan me maltretirao preko ICQa, maila, telefona, mobitela, telefaxa “Oćemo članak, oćemo članak” Strah me konzervu otvoriti da ne nađem njegovu poruku!

Cijeli dan razmišljam o čemu da pišem?! No evo ga! Ja radim u Ilici. Vjerovali ili ne u Ilici na potezu od Čanićeve do Vodovodne svaki dan se desi barem jedna prometna nesreća. Tako i danas 17.10. Sjedim za svojim radnim stolom i umjesto da radim, razmišljam kakav članak da napišem. Oko 18h TTTRRRRREEEEEEEEEESSSSSSS. ZETov tramvaj je ispred moje firme zakvačio auto i vukao ga cca 100m, a da vozač nije niti skužio da je napravio sranj… Igrom slučaja, bila je vozačica. Plavokosa, preplanula ZETovka s dlakavim nogama. Kada je skužila kaj je napravila zaustavila je tramvaj i vrišteći izašla van. Oštetila je dva auta + ovaj koji je vukla. Ova dva su bila malo jaće oštećena a ovaj treći koji je vukla nije bilo moguće identificirati proizvođača tog vozila. Svaka čast vatrogascima, hitnoj i policiji, koji su zbilja došli za 2-3min. U autu je bio čovjek koji je vjerovatno u šoku, izvukao se nekako iz olupine i otišao leći u kola hitne pomoći.

Naravno, sve to ne bi bilo toliko čudno da se takve nesreće dešavaju svaki dan. Nesreće kojih se ja mogu sjetiti su bile, pješaka zgazio tramvaj, tramvaj nagurao tamića u susjednu firmu, tramvaj ogulio auto, tramvaj trknuo djevojčicu… Interesantno je da tramvaji ispred moje firma dostižu zavidnu brzinu, bez obzira što je tu stanica.

Malo sam razmisljao, kako spriječiti takve nesreće? Naravno, već pogađate, dosjetio sam se. Moj prijatelj Luka Cener završava studij građevinarstva. Zajedno ćemo napraviti projekt zaštitnog zida. Na potezu od Čanićeve do Vodovodne sa svake strane Ilice postavit ćemo zid visine 2m od armiranog betona. Kada izradimo cijeli projekt, poslat ćemo ga našem dragom gradonačelniku. Svi se pitate kako će pješaci prelaziti Ilicu? Nikako, neka se sjednu na tramvaj, otpeljaju se do Vodovodne, siđu i tam nek pređu cestu.
Naravno, u projekt ćemo uključiti i izviđače SIZa kao jeftinu (besplatnu) radnu snagu koja ce pomoći zidati taj zid. Ipak ne zaboravimo, IZVI?AČ UVIJEK POMAŽE DRUGIMA!

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis