Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Kako poništiti dijete !
07.07.2005.
 
Saznao sam da jedno dobro biće s one strane «željezne zavjese» (koju sam navukao sam za sebe) redovito čita moje kolumne i priloge, te da mu se (gle čuda!) sviđaju... 
Ajde, rekoh, barem nekome !!! 
Ovom bih ga prilikom pozdravio i zaželio mu sve najbolje u životu i izviđačkom radu! 
Mihajlo, ne poznajemo se, ali sam čuo lijepo o tebi, pa ti poručujem da mi je drago što barem ovako virtualno kontaktiramo. Ako želiš kontakt-na dnu kolumne ti je «kontaktiraj kolumnistu», pa izvoli. Mada – neću baš biti pri internetu do kraja 8. mjeseca. Ali kad dođem – odgovorim na sve dobrohotne mailove ! ;-))) 
Želim ti uspješno logorovanje i veselo izviđačko ljeto ! 
 
Isto tako, dragi čitatelji, svima vama želim ljeto barem ovakvo kakvo će biti meni, ako ne i bolje (mada je teško imati bolje ako si izviđač). 
Rastajem se od vas uz PARODIJU o radu i odnosima s djecom ! Jednom sam to nekome uputio kao pismo, a u nedostatku inspiracije dobro dođe! Pogotovo za nastupajuće akcije! 
Ići ćete na logore, kolonije i ljetovanja, radit ćete s djecom... Pročitajte sve o tome u sljedećem tekstu koji je jako dug, pa vas unaprijed upozoravam!! 
I – TO NIJE MOJ STAV!!!! TO JE SAMO PARODIJA!!!! Nemam ništa s time i odbijam tako razmišljati ! 
Želim se samo zabavljati, a ovaj tekst je u funkciji toga, pa molim da zgražanje odložite kod kante za smeće-gdje mu je i mjesto !!!  
 
 
Dragi izviđački prijatelji !!! 
Kako napreduje izviđački rad s vašom djecom - tim malim tlačiteljima i još ogromnijim tiranima. Ako ima nešto gore od djece - javite mi. No toliko loše ljudski mozak ne može smisliti. Samo Bog koji je djecu i smislio...Šta je time htio – ne znam ali da je gadno - gadno je. I onda te uče da nije pedagoški ih tući. MA VRAGA NIJE ! UDRRRRIIII ! Treba ih uništavati dok su mali, jer kad narastu naprave nove, a to je samo produžavanje agonije. Šalim se. Naravno da sve to nije tako. Čak je i gore!  
 
Niste se valjda uvrijedili...? Ustuknuli...? Ozbiljno priupitali??? Inače, ovo vam pismo pišem preko kompjutera jer znam da vi ne znate čitati preko usisivača. Ali kad naučite, javite mi tim putem. Preko usisivača! 
Iz toga bi razloga (jer pišem preko kompjutera) ovu kolumnu mogli vidjeti i roditelji vaše djece ! Di ćeš veće sreće !? 
Onda roditelji brže bolje ispišu svoje tirane iz izviđača i više ih nema a niste ih VI poništili... 
 
...Kako se drugačije riješiti djece, a da ih ne PONIŠTITE? Kako se dijete poništava? Pa jednostavno - morate ga - POREĆI. Vi ga porićete, tj. porićete da ono postoji pri vama. Dijete ste porekli, u stvari ste ga poništili, tj, kao prebrisali korektorom, tj, kao da ga nije ni bilo. Ostane doduše nakakva hrpica dlačica i brabonjaka na mjestu gdje ste ga poništili, ali tko mari – toga svugdje ima, a dlaka ... nadje ih se i u krevetu. Onih oprugastih...  
Svakako da je poricanje SLUŽBENA verzija poništavanja djeteta - člana. Neslužbena verzija (na crno) obavlja se dobrom starom prokušanom metodom - da ga pitate nešto iz izviđaštva... Naravno - ne zna! A gdje će znati kada mu, unaprijed se veseleći, niste ni kazali. Jer da ste mu kazali otežali biste sebi muke oko poništavanja djeteta. E, sad kada ne zna ništa iz izviđaštva vi ćete to djete koje ne zna ( a daj bože da sva djeca ne znaju!) poništiti tako da ćete ga - POTROŠITI. Vi ste u stvari najbolji i najveći potrošač djece u vašoj udruzi, pa će vama pripasti čast da to dijete osobno potrošite. Potrošivši ga - poništit ćete ga! 
Kako potrošiti dijete? Dakle, kad ne zna odgovor na vaše pitanje iz izviđaštva ( recimo neko jednostavnije - nabroji izviđačke rukovodioce u Savezu izviđača Andromede), vi mu se nehajno približite, kao, sažalno ga gledajući i s okicama punim suza s kojima kao da ga pitate - pa dijete zar TO ne znaš!?! Lagano ga pomilujete po kosici i odete ostavivši ga medvjedu.  
Da - medvjed je vaš tajni adut. MEDVJED! M-E-D-V-J-E-D !!!! Nisam ga do sada spominjao ? Pa i zašto bih kad je TAJNI adut! Javni adut je bager, ali nećete valjda dijete dati NJEMU? Njegova je logika iskrivljena iako on gleda samo ravno (zato je i kriva!). Nema on širinu pogleda jednog medvjeda, koji je ipak, je li - medvjed ! Nije on bilo tko...! 
 
Što će medvjed uraditi s djetetom ? MA BRIGA VAS !! Vi ste svoju brigu skinuli s vrata, a kako će on s njim - to neka se on misli! Samo... zeznuli ste se! Mislite da će medvjed izaći na kraj s djetetom? On jeste MEDVJED, ali i to je DIJETE! Ni medvjed mu nije dorastao. Što se može - ostaje vam bager... Ako imate vozačku dozvolu za bager! Ako nemate-tko vam je kriv! Odgajajte djecu i dalje, jer stara poslovica plemena DALMATI kaže - tko nema vozačku dozvolu, mora odgajati djecu !!! Zlobni jezici iz istog plemena bi šapčući dodali (da ih ne čuje poglavica koji nema uši - a zato ih ni ne može čuti, ali oni šapuću jer su prehladjeni) ...a tko odgaja djecu - nema vozačku dozvolu (vrhunac sarkazma u tom neukom plemenu)!!! Ima i gorih plemena, ali tamo se malo govori, a puno radi, pa su im poslovice napoznate gotovo kao što su i oni sami nepoznati. Što mislite, ima li neko pleme za koje ne znate da postoji. Ja ih ne znam barem šest. Ili sedam. Nisam siguran... 
 
Ima tako jedno pleme gdje noću odlaze na SPECIJALNA mjesta. Uh da vam je samo znati.... samo... ne mogu vam ih otkriti jer je to jedno od ONIH plemena (koje ne poznajem) A da ih i poznajem ne bih vam rekao koja su to SPECIJALNA mjesta, jer bih sigurno obećao sebi da neću nikome reći. A kad sebi nešto obećam, onda to često i ispunim. No ne uspijem uvijek, jer sam sebi obećao i to da ću se rijetko sjetiti što sam sve sebi obećao. I... mogu vam reći da je to jedino obećanje kojega se u potpunosti pridržavam, ali ipak ne uvijek jer se ne mogu sjetiti što sam sve sebi obećao.... 
 
Nadam se da ste i vi barem ovoliko samokritični i da ste pripravni na korekcije u svome ophodjenju prema samima sebi. Na koncu tko vam je veći neprijatelj od vas samih. Jesam li vam možda ja pritjerao svu tu djecu koja vas muče. Koja vas teroriziraju...A..? Naravno da nisam. A jesam li vam ja kriv što nemate vozačku dozvolu? Nisam naravno. Prema tome - kad nemate vozačku dozvolu - odgajajte djecu!!! 
 
Ima do duše jedna metoda (ili je to oblik rada, nisam baš siguran) kojom se možete poslužiti da poništite dijete i kad nemate vozačku dozvolu!!! Samo - to je krajnje riskantno i nije sigurno da će dati zadovoljavajuće rezultate. Prema najnovijim ispitivanjima u WOSM-u, čak jedno dijete, od stotinu poništenih na taj način, ostane neponišteno. E sad, ako utuvite sebi u glavu da se vama neće dogoditi baš to jedno statistički žilavo dijete i da ćete ih uspjeti sve nadmudriti, mogu vam reći taj sistem poništavanja.  
Pripravni ? U redu - evo vam... 
PRESELITE SE!  
Jest da gadno zvuči, ali je jedino moguće. I opet, prema WOSM-u, jedan od sto tih malih koncetrata zloče uspije pronaći vaš trag i doći do vas. LASSIE DJUBRE! Ako vam se i to dogodi...žalim vas. Ali da vam se to ne bi dogodilo - dugo i oprezno se pripremajte u tajnosti i pobjegnite netom nakon završenog jatnog/patrolnog sastanka. Tada im je koncetracija najslabija i odrastao čovjek im može promaći pažnji. Samo im tjednima prije pažljivo snimajte sistem kako postavljaju stražare koji paze na vas odrasle (jer - igračke NE SMIJU bježati!!!). Ako im „uberete“ ključ - na dobrom ste putu. Inače – kanal!!! Gurnut će vas u kanal kraj puta i naljutit će se na vas jer će shvatiti da ste htjeli otići od njih. A NJIHOV MEZIMAC NE SMIJE, N-E- -S-M-I-J-E otići, dok ga oni ne puste i dok mu oni ne pruže svu svoju pažnju - nezahvalniku jednom...!!!!!!! 
 
Ovo vam je posljednje upozorenje. Čuvajte se ! Ako ne mislite kao ja - tada ste i vi zaraženi. I medju vas su se uvukli ONI !  
 
 
Eto, za kraj izviđačke godine poklanjam vam ovu izviđačku pričicu, koju možete svugdje širiti pod mojim imenom, ali nemojte navesti ni ime ni prezime, ni inicijale! Bit će dovoljno Edi Perić. Šalim se. Napišite da je to napisao Fista. Koja bi to šala bila... Nemojte niti pomisliti na to! Podijelite je roditeljima svoje djece u tajnosti i recite da vam ju je poslao nepoznati dobrotvor. Dobro - reći će oni - tvor, ali zašto miješati u ovo jadne životinje. Objasnite tada da nije to tvor nego DOBROTVOR. Dobro - reći će oni - tvor, ali zašto...Umlatite ih čekićem tako glupe !!! I njih i njihovu fuc**g djecu....! PA DA - ČEKIĆ !!! Tko bi se toga sjetio ? Tako je - sve možete obaviti običnim čekićem. Umlatite dijete i poništite ga!!! Poništite njegovu evoluciju iz nežive tvari u živu tvar. Majka mu ionako sigurno ne zna kako joj je to ispalo... Zna samo da stalno urla noču, non stop traži jesti... jesti.. jesti... stalno puže i gamiže po tlu, a kad ga ona digne – ispovraća se po njoj... MA TKO GA NE BI PONIŠTIO ???? Samo suludi izviđači...MOLIM??? I VI STE TAKVI???? MA KOME JA OVO PIŠEM??? BOŽE KAKO STE DJETINJASTI. TREBA VAS PONIŠTITI...!!! 
 
 
Puno pozdrava i muke s djecom želi vam vaš supatnik koji istu takvu djecu jednom poništavaše, a i ona njega poništavahu... 
Danas je iscrpljen i pogrbljen starac u uniformi istrganoj u bjesomučnim ratovima s mališanima....Imam medalju....ma...bah... 
 

Autor: pahuljica

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis