Logo
 Izbornik
 Kolumne Marka Engela
Kuda idu divlje svinje?!
29.04.2004.
Dragi moji... 
 
Kroz glavu mi se motaju razno razne misli o događanjima oko «SVIJETA SKAUTA» i nekih čudnih pokvarenih članova, i nikako nije mi jasno zašto nitko ne potegne tu raspravu sa predstavnicima udruga i da ta rasprava bude javna da se malo pospominamo oko tih nastalih problema. Ja bih jako rado sudjelovao u tome, da mogu ljudima u facu reći ono što mislim, a ne da se prepucavamo preko maila, boarda, foruma, dopisa... 
Skužio sam da je ovo jedini način da progovorim... 
Za početak: 
 
Zlatko Katić-GOLDY 
Svi znate da je nekad navedeni bio moj prijatelj! Bilo je super, družili smo se, zabavljali... No nedugo nakon toga počeo me futrati glupostima oko Svijeta Skauta, o spličancima, o odnosu Zagreba i Splita! Pokušao sam ga razuvijeriti i unormaliti, no bez uspjeha! Zadnje što me nagovarao je da ovaj vikend idemo na utakmicu Dinamo-Hajduk i da napravimo neko sranj. i da bacamo petarde i palimo baklje! To je bila kap koja je prelila čašu mog strpljenja i odlučio sam progovoriti! Na svakom sastanku u SIZu izgubimo barem 15 min. da poslušamo Goldijeva pokvarena razmišljanja i pokvarene ideje kako da nekome naudimo! Na slijedećem sastanku u petak, predložit ću njegovo isključenje i rada svih tjela SIZa a ujedno ću poslati dopis WOSMu da ga i oni isključe da napokon prekine sa svojim glupostima. Znam, netko će pomisliti da će biti praznina na njegovom mjestu i da bi trebalo naći osobu, kompetentnu da ga zamjeni! Imam i rješenje za to! Nemogu se točno sijetiti kako se zove ta osoba, ali znam da ima veze sa nekim bjelogoričnim drvetom! Da pišem dalje, fakat nema svrhe, jel da napišem pola gluposti koje sam čuo od njega, pokvarila bi mi se tipkovnica pa bi morao «NEKOGA» žicati novu tipkovnicu!!! :-b 
 
SVIJET SKAUTA 
Meni jednostavno nije jasno zašto se digla tolika prašina oko divnih izviđačkih novina?! Ja ne da sam za podizanje članarine za 10 Kn pa da svi članovi dobivaju časopis doma, nego sam za to da se članarina podigne za 30 Kn i da se časopis šalje i roditeljima na posao i njihovim šefovima. Možda undak netko prepozna kvalitetu i odluči se reklamirati u tom časopisu. Ja znam da recimo cijena objave reklame u jednom drugom časopisu, veličine 1 stranice košta 6.000Kn +PDV. Jednostavno ne vidim zašto reklama u Svijetu skauta ne bi bila barem 5.000Kn. Pa da vidite! Svi oni koji će se oglašavati biti će upisani u knjigu ĐET SET oglašivaća! 
Daljnje pitanje je bilo tko je uopće izdavač?! Šta vas briga? Jel će netko prestati čitati ako se sazna da je izdavač XY?! Jel nekog interesira tko je izdavač pr. GLAS KONCILA, MOJ VRT, MOJA GARAŽA... Niti tamo neznate kome dajete lovu! Pa kakvi ste vi ljudi?! Može Vas biti sram! Mislim da bi nam jedina važna stvar morala biti da časopis redovito izlazi i da imamo kaj čitati!  
Dalje, koliko košta izrada jednog broja? Kaj vas briga! Jel kad kupujete kruh, pitate kolika je nabavna cijena kruha? Kad kupujete mlijeko, jel pitate prodavača da Vam pokaže sliku krave čije je mlijeko i po izgledu krave odlučujete da li ćete kupiti to mlijeko ili ne?! 
 
Svi Vi koji mi zamjerate što sam napisao ovakvu kolumnu, sami ste si krivi! Nitko Vas nije tjerao da ju čitate! 
 
Ljudi! Zapitajte se malo, 
 
KUDA IDU... 

Autor: Čop

Kontaktiraj kolumnistu! Verzija za ispis