Logo
 Izbornik
 Članak
Papučki jaglaci 2017
Pozdrav proljeću u organizaciji OI „Požega“ u sklopu Manifestacije „Papučki jaglaci“ održana je u nedjelju, 26. ožujka 2017. Ono što nas posebno veseli je da je na ovogodišnjim Papučkim jaglacima sudjelovalo ukupno 350 izviđača.
05.04.2017.

Ovakav broj sudionika dokazuje da izviđaštvo u Slavoniji, a i šire, raste. Unatoč nepovoljnim vremenskim prognozama, u Veliku su stigli izviđači iz UIP „Slavonski hrast“ iz Osijeka, IK „Javor“ iz Osijeka; OI „Klasje“ iz Đakova, SDI Dubrava iz Zagreba, OI „Jazavac“ iz Đakovačke Satnice, Zelena patrola iz Rajića, OI „Bilogorci“, OI „Suncokret“ iz Čepina, UIP „Mihaljevica“ iz Slavonskog Šamca, OI „Vinkovci“, OI „Suvara“ iz Otoka i OI "Vladimir Nazor" iz Karlovca. Dokaz je ovo kako imamo duha, snage i volje te da se trebamo češće okupljati.

Vrijeme nam se smilovalo pa smo pošli na Stazu jaglaca preko Tauberovih stijena, odakle je panorama izuzetna, pa hodnja skroz do stare Veličke tvrđave. Uz osmijeh, pjevanje i priču, vrijeme nam je ipak odlučilo pokazati svoju ćud pa smo doživjeli i kišu, snijeg pa na kraju sunce.

Po završetku staze, uputili smo se na odredišno mjesto, planinarski dom „Duboka“ gdje je domaćin događanja Odred izviđača „Požega“ pripremio ručak za sve sudionike.

Nakon ručka, koji je nestao jako brzo, prigodnim govorom svim sudionicima obratio se predsjednik OI „Požega“ te je riječ imala i Načelnica za program SIH-a koja je sve sudionike pozdravila, zahvalila im na sudjelovanju te pozvala sudionike da iduće godine dođu u još većem broju. Potom smo napravili zajedničku fotografiju te podijelili zahvalnice za sudjelovanje na ovoj manifestaciji.

Zadovoljna lica sudionika pokazuju da ovakvih okupljanja nedostaje.

Odred izviđača „Požega“ još jednom zahvaljuje svim udrugama na dolasku. Nadamo se da smo bili dobri domaćini … onako kako to Slavonci znaju. Željeli bismo se sa svima sresti i iduće godine na ovoj manifestaciji i na ovaj način proslaviti dolazak proljeća i početak većih izviđačkih aktivnosti.

 

Odred izviđača Požega vas pozdravlja uz izviđački pozdrav - BUDI PRIPRAVAN


 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis