Logo
 Izbornik
 Članak
60. godina izviđača Trogir
Odred izviđača Trogir proslavio svoj jubilej
10.10.2016.

Bili smo mladi snažni i pošli tim nerazjašnjivim nepoznatim putem, za koji smo bili sigurni da nas vodi tamo amo želimo stići,kazala je predsjednica Božena Nadilo otvarajući svečanu sjednicu povodom 60. godina Odreda izviđača Trogir. 

Pozdravivši  prisutne kolege pristigle iz svih krajeva Hrvatske, Izaslanika župana Splitsko-dalamtinske županije Josipa Matkovića, gradonačelnika trogira Antu stipčića i njegova zamjenia Radonana Sladu Šilovića, prisjetila se početaka kad je davne 1956. godine osnovano Društvo izviđača i planinki. Naš izviđački odred zadovoljan je proživjevši vijek od 60.godina, jer kada se osvrnemo unatrag gledajući tisuće djece koja su bila u odedu , vidimo da su izrasli u dobre i poštene ljude. Tijekom svog djelovanja nailazili smo na brojne poteškoće, ali ništa nas neće spriječiti da i dalje svoji zalaganjem i darivanjem ljubavi sudjelujemo u radu s mladima, rekla je predsjednica Božena Nadilo. Na raju svečanosti brojni su uzvanici imali riječi potpore i zahvale, a posebno je dirljivo bilo kada se a suzama u očima obratila kći osnivača i prvog predsjednika  Odreda Jugana Frapportija, nakon što je put odvjio od trogirskih izvđača obečala je povratak u Odred izviđača Trogir. Poslije obračanja predsjednice dodjeljena su priznanaj.

10 GODINA Neven Domazet - Jasmina Petrić

30 Godina Velimir Čaljkušić

40 GODINA Ivan Jurić - Đurdica Kuzmanić- Slavica Frana

50 Godina Božena Nadilo

ZAHVALNICE SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE 

Grad Trogir - Božena Nadilo - Filip Kuzmanić - Ratomir Frana

ZASLUŽNI ČLAN IZVIĐAČKE ORGANIZACIJE - Ivo Frana

 

PLAKETE ODREDA IZVIĐAČA TROGIR

Grad Trogir.,  DVD Trogir, Crveni križ Trogir, Savez izviđača Hrvatske, Splitsko-dalmatinska županija, Zračna luka Split, Sportska dvorana Vinko Kandija,  SMH Brodotrogir, Udruga izviđača Dugi Rat, Šimun Katalinić, Ivan Jurić, Filip Kuzmanić. Ratomir Frana, Neven Domazet, Đurđica Kuzmanić, Slavica Frana, Jasminka Petrić, Ivo Frana, Božena Nadilo, Kaja Poljičanin


 
Objavio: ivo
 
Verzija za ispis