Logo
 Izbornik
 Članak
Izvještaj sa 15. Toi - tjedan osječkih izviđača 14. -21. 5. 2016.
Punih 15 godina povodom DANA IZVIĐAČA HRVATSKE (19.5.) izviđači grada Osijeka organiziraju Tjedan Osječkih Izviđača.
23.05.2016.

1 DAN: Subota         14. 5.   IZVIĐAČI  ZA  ZAJEDNIŠTVO I MIR

Članovi izviđačkog kluba Javor iz Osijeka prikupljali su  sredstava za obnovu vukovarskog  vodotornja. Našim sugrađanima dijelili su letak s porukom:

U miru se brže raste, u miru i cvijeće ljepše cvijeta.

Naš izviđački san je mir,  koji veže dobre ljude svijeta.

Slušaj glas, prijatelju i prenesi svijetu naše poruke.

Daj spleti i Ti vijenac mira,pa nek' se širi mir i samo mir.

Budi i Ti karika koja obnavlja simbol zajedništva i šalje poruke mira!

Naši su izviđači prikupili 750,00 kn koji su uplaćeni na obnovu vukovarskog vodotornja.

 

  1. DAN: Nedjelja      15. 5.   IZVIĐAČI I OBITELJ

Unatoč kišnom i prohladnom danu u osječkom Drvenparku su se okupili izviđači iz Izviđačkog kluba Javor i UI Slavonski hrast te predstavnici Društva Naša Djeca iz Osijeka i nekoliko članova Dječjeg Gradskog vijeća. S nama je bilo i nekoliko roditelja. Obilježili smo dan Obitelji zajedničkom igrom uz kapi kiše.  Hvala DND na suradnji.

 

  1. DAN: Ponedjeljak            16. 5.   KRENI U ŠKOLU – POSTANI IZVIĐAČ

U prijepodnevnim satima održane su tri izviđačke igraonice (volonteri IK Javor u DV Mak i Jaglenac, te volonteri  UI Slavonski hrast u DV Krijesnica) za najstariju vrtićku dob- buduće školarce. Kako i sam naziv aktivnosti kaže pozvali smo djecu da jednog dana kad postanu školarci dio svog vremena provedu na izviđači način i postanu izviđači.

 

  1. DAN Utorak         17.5.    PRIČE IZ RANCA STAROG IZVIĐAČA        

U večernjim satima na osječkoj promenadi okupili su se  izviđači i istraživači obje izviđačke udruge. Proveli su ugodno i zabavno vrijeme s izviđačkim voditeljem Zdenkom Popović - Popom koji iza sebe ima više od 50 godina izviđačkog  „staža“ i puno, puno  izviđačkih priča.

 

  1. DAN Srijeda         18.5.    SVIBANJSKE IGRE POLETARACA   

Boravak u prirodi, igra s vršnjacima, razvoj spretnosti i snalažljivosti te poticanje na zdravi način života bio je moto svibanjskih igara koje je u suradnji s volonterima iz  IK Javor organizirala Jadranka Kokolari – Jaca s iskustvom od 40 izviđačkih godina.

 

  1. DAN Četvrtak      19.5.    IZVIĐAČKA VATRA ZA SVE & KINO POD ZVJEZDAMA

Dan izviđača Hrvatske obilježava se od 1952. svakog 19.5. Volonteri IK Javor osmislili su program na Trgu b. J. Jelačića  u Donjem Gradu putem kojeg su kratko prikazali dio izviđačkog programa. Centralna aktivnost je bila izviđačka vatra koju su zapalili izviđači. Uz pucketanje vatre izviđači su prisutnima otpjevali  nekoliko izviđačkih pjesama  i izveli nekoliko skečeva uz vodstvo mlade volonterke Monike Feher.  Kontrolu vatre i završno gašenje iste odradili su vatrogasci iz DVD Donji Grad , kojima se zahvaljujemo na suradnji. Nakon programa, vatre i pjesme izviđači su pod zvijezdama gledali film.

           

  1. DAN Petak                        20.5.    DOŽIVI IZVIĐAČKI KAMP

Izviđačko logorovanje ili ljetni kamp svaka izviđačka udruga organizira tijekom ljetnih praznika i ono je kruna jednogodišnje izviđačke aktivnosti. UI Slavonski hrast organizira kamp na otoku Prvić Luka a Izviđački klub Javor ljetni izviđački kamp  organizira u Rovinju. Više informacija može se dobiti  na webu ili facebooku udruga.

 

  1. DAN Subota         21.5.    SMOTRA OSJEČKIH IZVIĐAČA

Završna aktivnost  15. Tjedna Osječkih Izviđača održala se na Bajeru – Jug II u organizaciju UI Slavonski hrast, tijekom koje je bila Smotra Osječkih izviđača, Zborovanje  Izviđačke Regije Istok te završnica građanske inicijative “Vlastitim rukama – zajedničkim snagama“. Na zadnjem danu u 15. TOI sudjelovali su i izviđači iz Đakova, Otoka, Vinkovaca, Valpova, Petrijevaca, Slavonskog Šamca,  Čepina i naravno  mi iz Osijeka.

 

 

Hvala svima koji su sudjelovali u aktivnostima, posebno hvala svim volonterima na pripremi i realizaciji navedenih aktivnosti te medijima koju su nam pomogli obavijestiti javnost za sve aktivnosti u15. TJEDNU OSJEČKIH IZVIĐAČA.

 

 

Koodinator aktivnosti na15- TOI:

Jadranka Kokolari – Jaca


 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis