Logo
 Izbornik
 Članak
Čestitamo Dan izviđača
Hrvatski izviđači obilježavaju svoj dan 19. svibnja
19.05.2016.

Na sjednici Starješinstva Saveza izviđača i planinki Hrvatske održanoj 9. svibnja 1954. godine donesena je odluka da se datum 19. svibnja, jer je to dan početka prvog tečaja za rukovodioce pionira - izviđača 1951. godine, proglasi Danom izviđača u sjećanje na početak prve organizirane značajne aktivnosti u stvaranju izviđačke organizacije.

Prvi izviđački voditelji bili su Danko Oblak, Boris Lešnik i Kamilo Ferenčak.

Svake godine se trudimo obilježiti naš Dan na što veseliji, svečaniji i kreativniji način. Dakako, prilika je to i za polaganje obećanja i zavjeta.

Čestitajte Dan izviđača i na socijalnim mrežama

Uz sve aktivnosti koje ćete osmisliti u svojoj jedinici, zašto ne bismo obilježili naš dan zajedno, digitalno? Objavite sliku iz priloga kao profilnu fotku na vašem FB profilu, kao cover, tweet ili intagram fotku. Pokažite svima da ste izviđači i da se ponosite time! cool

Sudjelujete li u natječaju SIH-a

Savez izviđača Hrvatske otvorio je natječaj za prikupljanje najmaštovitije/najkreativnije fotke, koji traje do 20. svibnja 2016.  

Najkreativnija fotografija bit će darivana izviđačkim nagradnim paketom iznenađenja.

Potrebno je isprintati papir iz priloga, zatim staviti na lice veseli osmijeh, a oko vrata izviđačku maramu. Pripremite fotoaparat. Dakle, naoružani osmijehom, maramom i fotoaparatom krenite u šetnju ulicama vašega mjesta te zamolite slučajne prolaznike da se fotografiraju s vama, držeći isprintani papir.

Fotke objavite na FB stranici „Dan izviđača 2016“ koristeći hashtag #scoutshr i/ili #hrvatskiskauti


 
Objavio: Dampas
 
Dokument uz članak:
Dokument
574
dan_izvidaca.zip - ZIP datoteka s fotkama
Verzija za ispis