Logo
 Izbornik
 Članak
Vlastitim rukama 2016.
Izviđači «Slavonskog hrasta» započeli su završne aktivnosti građanske inicijative koju provode pod nazivom «Vlastitim rukama – zajedničkim snagama».
10.05.2016.

 Namjera im je da na jezeru «Bajer» urede izviđački park koji bi trebao biti «replika» izviđačkog kampa s osmatračnicom, stolovima, klupama, mostom… Svi ovi objekti trajno će ostati na korištenje građanima Gradske četvrti «Jug 2» za njihove šetnje, odmor, rekreaciju i različita okupljanja, a učenici osnovnih škola dobiti će prikladno mjesto za izvođenje terenske i izvanučioničke nastave. Izviđači, od najmlađih do najstarijih, vlastitim rukama obavljaju sve radove: kose travu, ravnaju teren, bruse i liče, režu drvenu građu i sastavljaju elemente objekata koji će biti postavljeni na terenu. A sve se to odvija zahvaljujući zajedničkim snagama. Inicijativa je financijski podržana od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, odnosno Zaklade Slagalica» u sklopu programa «Naš doprinos zajednici». Na različite načine potporu ovoj inicijativi pružaju i Gradska četvrt «Jug 2», Javna vatrogasna postrojba, «Unikom» i više tvrtki iz realnog sektora. U aktivnosti su se uključili i građani, osobito roditelji članova udruge izviđača «Slavonski hrast». Zato na prvom izlasku na teren nije manjkalo vrijednih ruku, ali i kolača, sokova…

U naredna dva tjedna bi trebali biti obavljeni svi planirani radovi. Predaja na uporabu očekuje se u subotu, 21. svibnja kada će na jezeru «Bajer» biti organizirano Zborovanje izviđača Slavonije i Baranje na kojem se očekuje preko 300 sudionika iz Osijeka, Đakova, Čepina, Bilja, Otoka, Vinkovaca, Požege... Uz druženje i natjecanja izviđači će osim završetka ove građanske inicijative obilježiti i svoj Dan izviđača (19.05.) i Dan Gradske četvrti «Jug 2». Svibanj je tradicionalno «izviđački» mjesec, pun brojnih i raznovrsnih aktivnosti. Tako će se i ova, značajna i korisna aktivnost izvrsno uklopiti u Tjedan osječkih izviđača koji na području grada Osijeka od 16. do 22. svibnja zajednički provode članovi Izviđačkog kluba «Javor» i Udruge izviđača «Slavonski hrast».


 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis