Logo
 Izbornik
 Članak
Betlehemsko svjetlo u Osječko-baranjskoj županiji
Izviđači Slavonskog hrasta stižu i do mnogih pomalo zaboravljenih dijelova Osječko-baranjske županije.
21.12.2015.

Prenoseći Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja među ljudima, izviđači Slavonskog hrasta stižu i do mnogih pomalo zaboravljenih dijelova Osječko-baranjske županije.

Tako su ovih dana svojim dolaskom obradovali i mještane sela Podolje, smještenog na sjevernim obroncima Baranjske planine.

Predsjednik udruge, Dalibor Frečko, je u svom obraćanju naglasio da se članovi Slavonskog hrasta i sami osjećaju kao stanovnici Podolja budući da Betlehemsko svjetlo u Podolje donose već punih osam godina od kada pokušavaju urediti zgradu stare škole za međunarodni izviđački centar.

Svečano misno slavlje u crkvi Svete Ane predvodio je župnik vlč. Krunoslav Karas koji je zahvalio izviđačima na njihovom trudu i pažnji koju ukazuju mještanima Podolja istaknuvši da je njihovo djelovanje primjer kako dobra volja i razumijevanje mogu nadvladati brojne teškoće svakodnevnice.

Svečanost donošenja Betlehemskog svjetla završila je ugodnim druženjem izviđača i mještana Podolja u kojem su razmijenjene Božićne poruke i želje za nastavkom ove tradicionalne suradnje.


 
Objavio: Dampas
 
Verzija za ispis