Logo
 Izbornik
 Članak
Izviđačko druženje
Izviđačko druženje u Gunji.
21.12.2015.

„Budi pripravan“ poznati je izviđački moto. To bi za nas značilo da budemo uvijek pripravni za snalaženje u prirodi, za avanturu, za pomoć drugima te biti pripravan za zabavu i druženje. Tako su izviđači iz Gunje, Đurića i Račinovaca bili pripravni za doček gostiju iz Zagreba. Naime u subotu 21. studenoga 2015. godine u posjet su nam došli prijatelji iz Izviđačke družbe. Neke članove ovoga odreda poznajemo od ranije, a neke smo tek tada upoznali i sprijateljili se s njima. Za naše izviđačke prijatelje priredili smo i prigodan program.

Najprije su pogledali dokumentarne filmove „Kuća puna Save“ i „Gunja prije, za vrijeme i nakon poplave“ iz produkcije Studija kreativnih ideja iz Gunje. Nakon toga je uslijedila užina i osvježenje, a potom i ono najvažnije u životu svakog djeteta – igra.

Igre su nam priredili stariji izviđači iz Odreda izviđača „Vinkovci“. Svi su uistinu uživali u igri i druženju.

Nakon igre ispričali smo našim prijateljima kratku povijest našeg kraja te se provozali kroz Gunju do važnijih kulturno-povijesnih i vjerskih znamenitosti. Bilo nam je i više nego dobro. Uživali smo u svemu, a što je najvažnije, upoznali smo puno novih prijatelja, a stare smo podsjetili da se moramo češće družiti. Uvijek biti pripravni za prijateljstvo.

Ružica Razumović, izviđačka voditeljica iz Gunje


 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis