Logo
 Izbornik
 Članak
40 milijuna nagrada za 40 milijuna izviđača
Youth Leadership Award for the Environment
23.11.2015.

Dodjela certifikata za 40 milijuna ljudi - 40 milijuna izviđača - je bez presedana u svijetu! Događaj je još impresivniji kad shvatite da je nagrada Youth Leadership Award for the Environment također na čast 500 milijuna bivših izviđača u svijetu.

U utorak su ujutro Corinne Lepage, savjetnica francuskog predsjednika Francoisa Hollandea o pravima čovječnosti i Adam Koniuszewski, glavni operativni direktor Green Cross Internationala, predali nagradu šestorici izviđačkih predstavnika, koji su ju primili u ime svih izviđača u svijetu, za njihove kontinuirane akcije kako bi naš globalni okoliš bio bolje mjesto za život.

Madam Lepage je zatim izazvala izviđače da nastave djelovati u svom okruženju i ostave svijet boljim nego što su ga našli.

Josie Zan, izviđački veleposlanik iz Njemačke, tom prilikom je rekao: "Hvala vam puno, merci beaucoup, danke schön i asante sana! U ime globalnog pokreta od 40 milijuna izviđača, bilo da se radi o poletarcu od 6 godina u Bangkoku, izviđačima u Ekvadoru koji su posadili 800.000 stabala u samo jednom danu - i tako oborili svjetski rekord, ili Izviđačima u Sudanu koji ponovno integriraju djecu vojnike kroz projekte zaštite okoliša. Hvala! Ovo je prvi put da je podijeljeno 40 milijuna certifikata. To je rekord i dokaz da možete računati na nas u stvaranju boljeg svijeta!"

To je dokaz da je kolektivni globalni utjecaj izviđača zapanjujuć. Svih 40 milijuna izviđača u svijetu, kao i 500 milijuna bivših izviđača, mogu skinuti svoju potvrdu na http://www.scout.org/youcancountonus.

Od listopada 2012. godine izviđači diljem svijeta odradili su više od 633 milijuna radnih sati na više od šest milijuna projekata u zajednici kroz World Scout programe. Oko 40% od toga vezano je za projekte zaštite okoliša.>

#youcancountonus


 
Objavio: Dampas
 
Verzija za ispis