Logo
 Izbornik
 Članak
Jesenske igre poletaraca SIH-a regija Istok
Osječka sunčana subota bila je još ljepša jer su je ukrašavali najmlađi izviđači – poletarci i pčelice iz Otoka, Đakova, Jarmine, Požege, Slavonskog Šamca, Valpova i Osijeka koji su došli na JIPOOOOSIJEK - Jesenske igre poletaraca regije Istok.
05.10.2015.

Oko 150 sudionika proveli su dan u Osijeku te su tijekom programa imali prilike upoznati četiri  prirodna elementa VODA – VATRA - ZEMLJA –ZRAK putem zanimljivih igara na temu  tih prirodnih elemenata. Naravno da smo svi na završetku igra znali da je peti element IZVIĐAČ i da svi  prirodni elementi čine ravnotežu u našem svijetu.  NA JIPO Osijek održana je završna radionica u projektu Kap po kap za čisti vodeni slap (koju osječki javorovci provode od ožujka ove godine) u kojoj smo upoznali hrvatske rijeke, njene izvore i ušća.

Nakon igara  sudionici su obišli ZOO Vrt gdje su obilježili Međunarodni dan životinja.  Igre su završile šetnjom po centru grada Osijeka. Na Trgu Slobode poletarce i pčelice dočekao je Klaun Bubi, te smo uz igru i smijeh završili ovogodišnje Jesenske igre poletaraca Regije Istok. Ukupnu organizaciju  realizirali su volonteri Izviđačkog kluba Javor, a pomoć su pružili Osječka pivovara, Esseker Centar, Osječki ZOO i Klaun Bubi.

Jesenseke igre poletaraca su nacionalna aktivnost  Saveza izviđača Hrvatske a organiziraju se u 4 izviđačke regije.  Na JIPO Regije Istok su sudjelovale sljedeće ekipe:

UDRUGA

GRAD

EKIPA - NAZIV

UIP MIHALJEVICA

SLAVONSKI ŠAMAC

PLAVE ŠAPICE

UI SLAVONSKI HRAST

OSIJEK

ZLATNI PINGVIN

UI SLAVONSKI HRAST

OSIJEK

ŽAPCI

UKI JARMINA

JARMINA

TULJANI

UKI JARMINA

JARMINA

SOKOLOVI

OI IOVALLIOS

VALPOVO

LJUBIČICE

OI JOZO  KOUNTI

POŽEGA

SOVICE

OI KLASJE

ĐAKOVO

VJEVERICA

OI KLASJE

ĐAKOVO

SUPER PATAK

IK JAVOR

OSIJEK

KOMARCI

IK JAVOR

OSIJEK

DUPINI

OI SUVARA

OTOK

ZELENE ŠAPE

OI SUVARA

OTOK

CRVENE ŠAPE

OI SUVARA

OTOK

ŽUTE  ŠAPE

 

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u pripremi i realizaciji Jesenskih igara poletarca

 

Jadranka Kokolari

Predsjednica IK Javor


 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis