Logo
 Izbornik
 Članak
Igrajmo se zdravo 2015.
Završila je dvadeset druga akcija „Igrajmo se zdravo“ koju organiziramo kao dio obilježavanja Svjetskog dana zdravlja a istovremeno provodimo jedan od mnogih dijelova skautskog programa.
18.04.2015.

Naši članovi osmislili su cijeli program: šetali smo se zemljama Europe u kojima su naši članovi boravili na nekom izviđačkom programu. Putujući od države do države, koristili brod, avion, autobus ili vlak te prelazili smo mora. Da putujemo morali smo uključiti maštu, znanje i spretnost u igrama iz raznih država. Udruge sudionici akcije donijele su svoje plakate s informacijama o putovanju njihovih članova po Europi Na kraju smo zaključili da su izviđači boravili u skoro svim državama Europe.

Dio programa za voditelje bila je radionica „Sigurnost hrane od polja do stola“, ovogodišnji tematski program Svjetske zdravstvene organizacije. U predzadatku udruge su donijele svoje plakate sa njihovim putem hrane. Želimo da voditelji prenesu informaciju o temi svojim članovima na redovnim tjednim trening sastancima. Tijekom cjelodnevnog igranja sudionicima je serviran šareni tanjur za ručak.

Sudionike je u ime Svjetske zdravstvene organizacije pozdravila prof Antoinette Kaić – Rak, voditeljica ureda za Hrvatsku, a akciju je otvorila Lidija Pozaić Frketić, članica Svjetskog skautskog ureda. Kratki uvodni program izvela su dva zbora Našu aktivnost podržali su Gradski ured za zdravlje, Zavod za javno zdravlje Dr. Andrija Štampar i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i športa.

Zahvaljujemo svim sudionicima akcije s nadom da su se naigrali, nešto novo naučili. Do slijedeće akcije „Igrajmo se zdravo“ pozdravljaju vas članovi odreda Savski gaj. Vidimo se i na drugim akcijama.

 

OI "Savski gaj"


 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis