Logo
 Izbornik
 Članak
Skauti uživali na Zborovanju izviđača Dalmacije - bili su na ZID-u :)
U sklopu Zborovanja, koje je održano u eko etno selu Škopljanci, održana je i Državna izviđačka olimpijada Saveza izviđača Hrvatske.
27.10.2014.

Nakon dugo vremena ponovo je održana aktivnost koja je okupila izviđače svih dobnih skupina s područja Dalmacije – Zborovanje izviđača Dalmacije. Aktivnost se održala u etno eko selu Škopljanci, u subotu i nedjelju, 18. i 19. listopada u organizaciji Splitskog skautskog zbora.

 

U sklopu Zborovanja održana je i Državna izviđačka olimpijada Saveza izviđača Hrvatske.

Najmlađi sudionici, pčelice i poletarci, imali su priliku sudjelovati u igrama bez granica, izviđačkim igrama te postati dio svijeta vilenjaka na jedan dan. Oni malo stariji, izviđači i istraživači imali su izazovan program na kojem su radili preživljavanje u prirodi te su sudjelovali na izviđačkoj olimpijadi zajedno s ekipama iz Zagreba (OI Javor) te Kutine (OI Betlehem). Svi sudionici su pokazali odlična izviđača znanja i vještine, ali neki su ipak bili malo bolji. Tako je 1. mjesto na Olimpijadi odnijela ekipa ^Javor V^ iz OI ^Javor^ (Zagreb), 2. mjesto ekipa ^Marjanski gromi^ iz SK ^Marjan^ (Split), a 3. mjesto ekipa ^Tornado^ iz OI ^Betlehem^ (Kutina).

 

Na Zborovanju je ukupno bilo oko 260 sudionika. Predivan ambijent etno eko sela Škopljanci, lijepo vrijeme, bogat izviđači program, nova prijateljstva i odlična atmosfera obilježili su vikend skautima.

 

Više u članku dalmacijaNews ...

 

autor: JOŠKO DADIĆ (Dalmacija News)

foto: OIP Spinut

izvor: Dalmacija News

 


 
Objavio: infoSIhteam
 
Verzija za ispis