Logo
 Izbornik
 Članak
Izviđački izazov: "preživljavanje u prirodi 2014". u Lepoglavi.
Odred izviđača Lepoglava već desetljećima organizira izviđačke akcije (natjecanja, smotre, druženja…) na nacionalnoj i lokalnoj razini. Ove godine donijeli smo odluku o organizaciji ovog jedinstvenog druženja. Za naše krajeve ovakve su akcije novost, no pogledamo li malo zapadnije u EU, vidimo da su izazovi redovni dio savladavanja znanja u prirodi. Tako smo donijeli odluku da se (i) programski približimo našem izviđačkom izvoru.
09.05.2014.
Cilj je organizatora da sudionicima pruži nezaboravan vikend u prirodi, ali i da im pruži nova znanja potrebna za život u prirodi, u šumi. Aktivnosti vode instruktori (koji nisu suci). Izvan uvjeta za priznavanje izazova, najbolji sudionici se natječu za vrlo vrijedne nagrade. 
Također, po prvi puta nismo uvodili nikakva ograničenja – izazov mogu osvojiti svi zaiteresirani, prema propozicijama. Maksimalan broj sudionika je lokacijom ograničen na devet skupina (216 članova) gostiju i jednu skupinu (24 člana) domaćih sudionika.  
 
Taksa za izazov iznosi 100,00 Kn do 1. 6. 2014. godine, a 130,00 Kn do 22. 6. 2014. godine. Nakon tog roka prijave nisu moguće. Za iznos takse svaki sudionik dobiva organizaciju akcije, hranu, i amblem izazova, kao i potvrdu o osvojenom izazovu. Na zahtjev, akcija se upisuje u izviđačku knjižicu.  
 
Za instruktore smo angažirali najbolje - poznate izviđačke veterane, koji na akciji volontiraju. Prijaviti se možete na službeni kontakt organizatora (mail, web, uprava akcije). 
 
Vrijeme i mjesto održavanja: 
Dolazak: 27. 6. 2014. (petak) do 21.00 sati na lokaciju Vudelje, Lepoglava (5 km od centra). 
Vrijeme održavanja izazova: 28. 6. 2014. (subota), i 29. 6. 2014. (nedjelja). 
Odlazak: 29. 6. 2014. (nedjelja), najkasnije do 14,00 sati. 
Prilaz autobusom ili osobnim autom je nemoguć, pa se javite organizatoru oko detalja dolaska na lokaciju. 
 
Sastav ekipa i tko može sudjelovati: 
1.Sudionici koji su 2014. završili 5 - 8. raz. Osnovne škole, oba spola, kategorija 1. i 
2.Sudionici koji su 2014. završili 1. raz. Srednje škole i stariji, oba spola, kategorija 2. 
Ekipa broji 3 člana. Ukoliko se ne može složiti ekipa zbog nedostatka članova, organizator će kombiniranjem složiti ekipe koje će moći sudjelovati, iz raznih udruga. Ekipa si bira ime. Osam ekipa čini jednu skupinu, kojom koordinira instruktor. 
Sudjelovati mogu svi koji se žele dobro zabaviti u prirodi i steći nova znanja. Prvenstveno izviđači i članovi survival udruga, ali i ostali. Ne mogu sudjelovati članovi mlađi od propisane starosti za kategoriju 1.  
 
 
Ostale informacije i raspis možte pogledati u prilogu ! 
ili na mrežnim stranicama Odreda izviđača Lepoglava
 
Objavio: infoSIHteam
 
Dokument uz članak:
Dokument
549
prezivljavanje_u_prirodi_lepoglava.pdf - Propozicije i raspis !
Verzija za ispis