Logo
 Izbornik
 Članak
Pomoć izviđača u čišćenju grana na HBC Zagmajna
Družina izviđača “15.s.č. TORNADO” (udruga članica Saveza izviđača Zagreba i Saveza izviđača Hrvatske) zajedno sa svojim voditeljima boravili su od 12.-15.04.2014. u planinarskom domu “Bijele stijene” u Tuku, 20 poletaraca i pčelica, izviđača i planinki ( djeca od 8 do 14 godina), sa 4 voditelja, 2 starijih članova (kao logistička podrška) i 9 gostiju. Provodili su program Saveza izviđača Hrvatske, igrali se, učili te posjetili Matić poljanu i Begovo Razdolje.  
 
izvor: http://www.mrzle-drage.hr/
19.04.2014.
S obzirom na ledenu kišu koja je ovu zimu pogodila Gorski kotar, odlučili su kontaktirati Upravu šuma Delnice kako bi pomogli pri čišćenju šume s ciljem da naprave korisnu stvar za širu društvenu zajednicu.  
Cjelokupna družina izviđača su 14.04. zajedno sa voditeljima u šumi iznad Mrkoplja pomagali ukloniti grane sa mladih stabala crnogorice (djeca u skladu sa svojim mogućnostima).  
 
Od voditeljica gđe. Eve Bačić saznali smo da Družina ima običaj pomagati zajednici, kao npr. u Zagrebu (čišćenje snijega na kvartu Maksimir zima 2013.),zatim akcije čišćenja ( za Dan planeta Zemlje u sklopu Saveza izviđača Zagreba), ali i organizacijom humanitarnih akcija za Savez izviđača Zagreba (“Potraga za Nikolinom čizmicom”), što je za svaku pohvalu. Takoder, Družina provodi izviđački program Saveza izviđača Hrvatske i Svjetske skautske organizacije (WOSM). 
 
S obzirom da je ostalo još podosta grana za pokupiti u pripremi je organiziranje svih udruga koje koriste općinski proračun Općine Mrkopalj na organiziranju jedne šire akcije čišćenja kako bi se ovaj prostor što prije doveo u donekle normalno stanje, pošto će posljedice ovogodišnjeg ledoloma ostaviti trajne ožiljke na sastojini crnogorice koja prevladava na HBC Zagmajna. 
 
 
izvor:mrzle drage
 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis