Logo
 Izbornik
 Članak
Održana "Tribina "Zagreb zdravi grad" i izabran "Šampion zdravlja.
Višnja Sremić, predsjednica Odreda izviđača Savski gaj proglašena je šampionom zdravlja za 2013. godinu. 
 
izvor: zagreb.hr
14.04.2014.
IZABRAN "ŠAMPION ZDRAVLJA" ZA PROTEKLU GODINU  
 
Nakon „Tribine Zagreb zdravi grad“ održano je i proglašenje Šampiona zdravlja grada Zagreba za 2013. godinu, a tu je titulu ponijela gđa Višnja Sremić, predsjednica Odreda izviđača Savski gaj. Višnja se u izviđačke vode otisnula još 1965. godine kao član izviđačke družine iz Trnja, a 1992. godine okuplja grupu djece te s nekoliko prijatelja osniva Odred izviđača Savski gaj. Izviđački program kojeg provodi temelji na obrazovanju i odgoju, pri čemu se osobit naglasak stavlja upravo na odgovorno ponašanje prema sebi i drugima, odnosno na promicanje zdravog i aktivnog stila života te na zaštitu prirodnog okruženja. Višnja Sremić je samo tijekom 2013. godine u svoju izviđačku karijeru ubilježila 964 volonterskih sati, što je samo jedan djelić doprinosa kojeg je ostvarila svojim dugogodišnjim djelovanjem, a kojim je mnogim generacije izviđača prenijela odgovornost za osobni razvoj i vlastito zdravlje.  
 
Ovo priznanje već petu godinu zaredom dodjeljuje Koordinacijski odbor projekta „Zagreb zdravi grad“, a s ciljem promocije zdravlja i poticanja građana na poboljšanje kvalitete života u gradu Zagrebu. Šampion zdravlja je osoba koja svojim zalaganjem inspirira druge i potiče promjenu koja pozitivno utječe na zdravlje sugrađana i koja svojim djelovanjem pridonosi zdravijem okruženju i poboljšanju zdravstvene kvalitete života u gradu Zagrebu. Novog Šampiona zdravlja proglasio je pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo dr. Slavko Antolić, koji je iskoristio ovu priliku kako bi još jednom ukazao na važnost razvijanja zdravstvene osviještenosti kod svih građana, preventivnog djelovanja u sprječavanju pojave bolesti te usvajanja zdravih životnih navika i stilova. 
Tribinu „Zagreb zdravi grad“ organizirali su Grad Zagreb, Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Hrvatsko društvo za javno zdravstvo, dok je skupom moderirala doc. dr. sc. Danijela Štimac, dr. med. spec. javnog zdravstva i voditeljica Službe za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.  
 

 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis