Logo
 Izbornik
 Članak
Proljetne igre poletaraca Dalmacije 2014.
Jadranovo proljeće – Izviđački zoološki vrt
25.03.2014.
S proljećem na vrata naših pčelica i poletaraca uvijek pokuca i svima draga akcija – Jadranovo proljeće. Ove godine akcija se održala 23. ožujka, na Zvončacu u Splitu.  
Tema je bila «Izviđački zoološki vrt» pa su tako naši poletarci imali priliku upoznati mnogo zanimljivih životinja i s njima proživjeti različite izazove, avanture i igre. Tako su radili gusjenicu od čvorova, imali štafetu kod zeca, igrali igru «Konj i vitez», naučili nešto o zmijma (ne)otrovnicama, s kokom plesali i čuvali svoja jaja, kod polarnog medvjeda tražili i osvajali sjeverni pol, krokodila zatvorenih očiju oblačili u izviđačku uniformu, kod svinje dobro jeli, kod lava rikali i usput naučili putne znakove, saznali nešto novo o tigrovima, pokazali tko je najbolji skakač kod skočimiša... i još mnogo toga.  
 
Nakon obilaska Izviđačkog zoološkog vrta svoje znanje o životinjama pokazali su u kvizu gdje su najbolja bila jata Morski lavovi – OIP Posejdon (1. mjesto), Mokre šape – OIP Brodosplit (2. mjesto) te Žugala – OIP Spinut (3. mjesto).  
 
Ove godine na akciji su, osim poletaraca iz našeg odreda, sudjelovali pčelice i poletarci iz OIP Spinut, OIP Brodosplit, OIP Posejdon, SK Marjan, SK Split, UI Dugi Rat, UI Trogir te UI Neretvanski gusari.  
 
Ukupno 185 sudionika i organizatora učinili su još jedno Jadranovo proljeće nezaboravnom avanturom kojoj se uvijek veselimo. Već sada jedva čekamo iduće Jadranovo proljeće jer je to najbolja akcija za pčelice i poletarce u cijelom svemiru!  
 
OIP Jadran 

 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis