Logo
 Izbornik
 Članak
Dobro djelo svaki dan
Kao što ste vjerojatno već čuli ili možda vidjeli neke slike na facebook stranicama, Tim SSZ -a u suradnji s Klubom istraživača X pokrenuo je svoj prvi projekt pod nazivom Dobro djelo svaki dan (Do a good turn daily).
13.01.2014.
Cilj projekta je da se svaki dan napravi barem jedno dobro djelo jer to je ono što ovome društvu nedostaje. Sjećate li se kada bi vam roditelji govorili ako vidite bakicu koja nosi teške kese dok se vraća iz spize da joj priđete i ponudite svoju pomoć? Ili kada su vam govorili da je pristojno ustupiti mjesto starijoj osobi u autobusu?  
 
E, upravo je o tome ovdje riječ. Učiniti jedno dobro djelo, razveseliti neznanca i ne tražiti ništa zauzvrat.  
 
Istraživači Dalmacije su na zadnjem susretu dobili numerirane kartice i priliku da naprave nešto dobro za zajednicu u kojoj žive. A projekt je zamišljen na sljedeći način... 
Osoba dobije žutu karticu s nazivom i opisom projekta. U nekoliko dana napravi dobro djelo te tu karticu ostavi na nekom vidljivom mjestu u gradu. Sljedeća osoba koja pronađe tu karticu uzima je i postaje dio našeg malog projekta nastavljajući niz dobrih djela. Nakon učinjenog dobrog djela, osoba može na facebook stranici projekta (www.facebook.com/dobro.djelo.st) napisati što je napravila te gdje je ostavila svoju karticu i koji je broj te kartice. Ako ste i vi pronašli malu žutu karticu pozivamo vas da podržite našu akciju, budete dio žute groznice i napravite nešto dobro te tako izazovete osmijeh na licu neznanca. 
Na facebook stranici akcije možete saznati detalje, a uskoro će biti napravljen i video u kojem će sve biti detaljno opisano.  
 
Projekt je, za sada, pokrenut u Dalmaciji, ali nadamo se da će uskoro i druge gradove obasuti žute kartice i dobra djela koja ne koštaju ništa, a izazivaju osmijeh i znače mnogo.  
 
Osvrnite se oko sebe dok šetate gradom, pijete kavu ili šetate psa. Možda će žuta kartica pronaći i vas!   
 
SSZ Tim i Klub istraživača X 

 
Objavio: infoSIHteam
 
Verzija za ispis