Logo
 Izbornik
 Članak
Potraga za Nikolinom čizmicom
Kako je bilo prošlog vikenda u Zagrebu...
13.12.2013.
Uh, što je taj Krampus neumoran! Već treću godinu zaredom sakrio je Nikolinu čizmicu i mislio da će proći nekažnjeno! Nikoli je Krampus ove godine već dojadio, pa je osim standardne postave naših veselih pčelica i poletaraca u pomoć pozvao i zagrebačke planinke i izviđače. 
 
Na Nikolin poziv upomoć odazvalo se 247 sudionika akcije koji su se 7. prosinca 2013. godine okupili u OŠ "Augusta Harambašića" kako bi stali na kraj Krampusu! 
 
Pčelice i poletarci iskazali su se kao pravi mali detektivi u dešifriranju Krampusovih poruka i slijeđenju njegovih tragova pa su svi uspješno pronašli čizmicu. Planinke i izviđači također su se susretali s brojnim nevoljama – naišli su na tri Badena Powella i morali odgonetnuti koji je onaj pravi, prelijevanjem vode iz kanistra u kanistar rješavali su tešku zagonetku i uz sve to pronašli su vremena zapjevati i našaliti se na Krampusov račun. 
 
Iako su svi zaslužni za pronalazak čizmice, one koji zaslužuju najveću pohvalu ipak ćemo istaknuti. Prvo mjesto u kategoriji poletaraca pripalo je jatu "Punente" iz 15. SČ "Tornado", a drugo i treće mjesto zauzeli su "Lopetarci" iz OI "Eukaliptus" i jato Junior mačak bez čizmice iz "28. SDI Dubrava". 
 
U kategoriji izviđača najviše se iskazala ekipa "Duga" iz OI "MP" , a vrijedi pohvaliti i ekipu "Špek" iz OI "BJ" te ekipu "Willy Willy’s" iz 15. SČ "Tornado" koji su osvojili drugo i treće mjesto. 
 
Još jednom čestitamo pobjedničkim ekipama i zahvaljujemo svima koji su svojim dolaskom ili radom omogućili održavanje ove akcije. Zahvaljujući vama grad je na jedan dan bio ljepše mjesto.  
 
Osim što smo se svi kroz smijeh veselili i družili, održavanje ove akcije donijet će osmijeh na još brojna lica! Naime, naši natjecatelji prikupili su u svojim domovima obuću koju su prerasli, a koja će ove zime biti podijeljena u dobrotvorne svrhe i grijati one kojima je to potrebno. 
 
Sada kad iz ove perspektive pogledamo, zbilja ne znamo kako je Krampus pored ovako dobrih poletaraca i izviđača mogao misliti da će mu ta neslana šala proći! :) 
 
 
Do iduće Nikoline čizmice pozdravljaju vas 
 
OI "Plavi pingvin" i 15. SČ "Tornado" 

 
Objavio: Dampas
 
Verzija za ispis