Brat Bernard 11.09.2003. 17:40 |
puno priče... Bilo bi bolje, draga sestro, da umjesto tolikih priča o hrani, skuhaš neko kvalitetno jelo (naravno za nas brđane). Možeš i ispeći... ili samo narezati... |
Sestra Bernardica 11.09.2003. 17:30 |
U mnogim se stvarima... ... slažem s NPL. Oko kozletine imam za izjaviti da je , kao i janjetinu obožavam i u nekim aspektima ona je bolja, no-ne MIRIŠE na pečenu janjetinu kad se ispeče... Ali-to je ionako opet pitanje ukusa.. Mlinci i puretina mi ne leže jer inače ne volim "avijaciju". Ali zagorsko vino.... to je već priča za sebe....esej...ma ENCIKLOPEDIJA!!! Oko toga što je bolje - pršut ili slanina - neću trošiti riječi-opet je riječ o ukusima. No - pršut pravi domaći definitivno prihvaćam radije... Kažem-PRAVI DOMAĆI ! I još nešto - NPL iako za sebe tvrdiš da si Vlaj, ja ipak mislim da si pripadnik one druge kategorije - IMOĆANIN, ili što bi se reklo - IMAĆANIN... To je vrsta NADvlaja.. Poznata je stvar da se stanovništvo dalmatinske Zagore dijeli na Vlaje i Imoćane... U Splitu se uvijek za Imoćane kaže da su Imoćani, a za ostale da su vlaji... Imoćani su cvijet Vlajlanda!!!! Iako su Sinjani kraljevi !!! Žabe, rakovi, sar...pardon-arambašići (ajte recite sinjanima da su im arambašići u stvari - sarme...hihihihi)... Ima nekih sirovinskih razlika, no - to je to-za razuman svijet... No- more NIKAKO nije voda!!!! Jer je u tome slučaju voda i JUHA!!! |
Kinder pingui! 11.09.2003. 17:07 |
Kinder Ima! |
Crv 11.09.2003. 15:32 |
d Jel ima nekog iz odreda plavog pingvina? |
Brat Bernard 11.09.2003. 14:33 |
časna sestro To što si uradila, nije toliko ni važno... Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje, a novac je u opticaju... |
NPL 11.09.2003. 9:47 |
JA sam se pokusao odviknuti Oko domaće ili ne domaće spize trebalo bi povesti raspravu. Sto je to Hrvatska hrana...pitaju se i turistički djelatnici Eto mi "blitvari" smo vrlo osjetljivi na hranu, i to zato sto nam hladne zime nisu promrzle nos i zdrijelo. Zato su naša osjetila na miris i okus (kod hrane) puno istančanija nego kod VAS. Zato su naši apetiti i porivi za dobrom hranom (pa makar i vegeterijanskom platom) puno izraženiji (viditi primjer Vinka Coce). Zato bi trebalo znati razlikovati: Naše i Novozelandsko janje Friško ubranu ili ostajalu blitvu (na ulje) Ribu ili tovljenu "ribu" Kruv ispo’ peke ili onaj naš svakidašnji Pome ili paradajz iz plastenika Vino iz konobe ili iz vinarije Lignje od peškafonda ili iz Tihog oceana Primjera ima koliko god hoćete... Inače mislim da je nepravedno zapostavljena Kozletina, koje je toliko bolja od Janjetine. Ali neka ljudi u neznanju otavljaju više za nas. Inače kapulica je puno bolja uz takve delicije od obične kapule. Ono jedino što mi ovdi u Dalmaciji fali je kulen. I tetini zagorski mlinci+puretina.Tu stvarno skidam kapu, mada ni "suđuk" nije za bacit. Za pršutom i sirom ne čeznem jer ga kao pravi Vlaj imam u izobilju. Ali od njih mi je još draža slanina. Ne panceta. Eto zdravi mi i pretili bili! |
Sestra Bernardica 11.09.2003. 0:58 |
sestro moderna crkva nema odgovor na sve, ali ti se samo moli pa će se valjda nešto dogoditi. U stvari- SIGURNO će se NEŠTO dogoditi..Kao što se i ONO - DOGODILO... Neka te vode PARALELNI SVJETOVI !!!! |
Časna sestra 10.09.2003. 18:49 |
Sestro... Nemam više te pare, dala sam ih sestri Ivki da meni napravi ONO drugo...što sad? Totalno sam zbunjena |
Sestra Bernardica 10.09.2003. 18:31 |
Časna sestro Sad napravi obrnuto - daj 100 eura i napravi ONO, ali obrnutim redoslijedom slova!!! Drž se kćeri, nije to tako teško, ako nisi sa Brača. Tamo, recimo, gledaju i pornić naopako (unatrag)-da bi vidjeli kako prostitutka vraća novac... |
Časna sestra 10.09.2003. 9:13 |
Sestra Bernardica Sestro, napravila sam ONO i dobila 100 eura! |
Brat Bernard 10.09.2003. 9:00 |
Preferencije Kao pravi vegeterijanac, meni su najdraže salate i samober. Što se tiče salate, najbolja je sa(p)lata od pršuta i sira, a samober je kvalitetna biljka za izist s njokima, a lovi se na reflektor. |
miro 10.09.2003. 1:35 |
pozdrav primorjasima iz cilea i hrvoju mikicu i boti |