Logo
 Izbornik
 Ostavite poruku...
Na ovome mjestu možete ostavljati svoje poruke izviđačima širom Hrvatske, a i šire.
Ime:
Naslov:
Sadržaj
poruke:
    
Na ploči se trenutno nalazi 8643 poruka.
-5 -1 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 +1 +5
Kontinentalac
19.09.2003. 11:57
Imamo mi i bolje...
Kad smo kod miješanja kontinentalne i dalmatinske kuhinje... 
 
Kordon blue, al s ribom... Fino se u ribu stavi šunkica i sirek i paniraš... Nabolji je zubatac, al’ može i oslić.  
Imamo i sarmicu s grdobinom, jastoga s mlincima, pašticada s puricom, a speci su čvarci od soma! Ima još toga...
Brat Bernard
19.09.2003. 10:14
o pripremanju jela
Što se jelovnika tiče, trebalo bi objediniti primorsku i kontinentalnu kuhinju. Čuo sam za jedan eksperiment: rižot od liganja s buncekom - buncek pusti sol, a lignje papar... 
 
A sestra Bernardica je na porodiljnom. Izredala (izredila, tj. izašla iz reda?) se odgovarajući na besmislena pitanja.
ŠKARPINA
18.09.2003. 20:28
da da
ja sam od onih dalmatinaca koji vole pojesti i riječnu ribu. Ne kužim se previše u vrste i podvrste, no šarana na pijano sam i sam pripremao, te smo lizali prste... 
Kušao sam kod Lepoglavčana (Mađar je pekao na planinarskom domu Pusti duh)neke riječne ribe, te sam bio zadovoljan jer je bilo ukusno (za razliku od vina). Zato kazem da sam ljubitelj i riječne ribe-ako se dobro pripremi. Danas sam imao ražu lešo...mmmm... i to je poseban gušt. Naravno-ako nema pravog maslinovog ulja-sve pada u vodu, a nekada i u more..a s pravim maslinovim uljem sve pada u -juhu ! 
 
I mene čudi ovo izbivanje sestre bernardice..alooo, sestroooo, vrati nam seeee....sad se i ja moram javljati kad nje nema...A govoreci o amerima (glupim amerima) onda mi je najveca delikatesa koju oni mogu ponuditi ona tuka punjena marmeladom...FUJ ! ne volim tuku, a narocito je ne volim tako. To je gadljivo...glupi ameri... 
Od ribiča anjviše volim ona tri iz sjevernog dijela Hrvatske koji već dugo najavljuju dolazak u Split na ribičiju- s lovačkim odijelima, šeširima i redenicima s patronama, te lovačkim tronošcima... pa da lijepo konačno zasjednu na Rivu i krenu u razuzdani ribolov... A splićani su povučeni, samozatajni ljudi koji bi u strahu prolazili iza njih, zazirući, pogrbljeni, i NI RIJEČI IM NE BI DOBACILI. Ma ni za lijek... nitko se ne bi ni osvrnuo na njih...takvi smo mi...šutljivi i povučeni dalmoši... pa znate već...
npl
18.09.2003. 18:42
Ribari sebi grizu rep
Dio mog gentskog koda sadrzi i kontinentalne fragmente, tako sa sam upoznat sa takozvanim ribljim fondom i jelima. Znas, mi se ovdi u Dalmaciji rugamo s npr. Amerikancima da stavljaju začine, i tone papra u meso kako bi zavarali onaj tupavi okus. A onda kazemo da nasem mesu takvo sto ne treba ,...pravoj janjetini i kozletini ne treba nista osim zrno soli i malo ulja ....aj ja ja ja. A tako je i s ribom, ovom našom iz ove lipe pismice od Škarpine. S druge strane ...nekog Šarana muljaša i sl. jest u ne-fish verziji!? Provao sam-ne sviđa mi se. 
(Tema za razmisljanje) 
 
Panirane riblje stapice preporucam svim onim sto nemaju afiniteta prema ribi, a onih par dana u godini moraju postiti i sl... 
 
Sestra je utihnula...cudno ?! 
 
Šolta je zakon!
Ribar
18.09.2003. 17:32
I još nešto...
Ziher ćete reći da nikad niste kušali riblju tlačenicu?!?
Ribar
18.09.2003. 17:32
Najbolja riba
Frajeri! Najbolja riba je panirani oslić! Imate ga na predjelu od Splita do Šolte!
Ribič
18.09.2003. 8:22
Ribičija
meni su najbolje ribe cipal govnar i riblji prutići od Bo-frosta. Jedina im je konkurencija, mada daleko zaostaje šaran muljaš.
Dampas
17.09.2003. 23:13
Škarpinjaš
Jel ovaj to o ribi?!?!?! 
 
P.S: Edi, jesi ti?!
ŠKARPINA
17.09.2003. 18:42
svaka čast kirnji
ali ja sam škarpinaš !  
Volim Kirnju, a volim i špara,  
volim vranu, volim i kantara;  
za lubinom mene srce vuče,  
a orada nek mi je kod kuće.  
Fratra, trlju, šampjera i pic-a,  
nek se uz njih nađe i ovčica,  
nek na stolu ugor mi planduje,  
grdobine miris nek se čuje;  
uz lumbraka, cipla il tabinju,  
"preslušat" ću rado i tu kirnju,  
zubatac i pagar moja nada,  
nekad dobro dođe škarpunada,  
al najdraža uz po litre vina  
najljepša mi riba je - škarpina.
npl
17.09.2003. 13:36
!?
Vidis sestro draga, ja ti nemam problema s podvojenoscu vec sa integracijom ! i ?. 
Zato umjesto da prebacujem uzvike i upite ja pitan s ! i vičem s ? Divota jedna. 
 
dart_anakin@net.hr je moj alternativni mail, pa mi posalji ime i prezime. Nije fer da mi ovdje razotkrivas genetski kod a da ja ne znam tko si. Diskrecija je zajamcena. 
Aj udovolji mojoj znatizelji. 
 
Gabac je pasa i vezir, to nema sumnje, a sad oce li postati i sto je postao, nebi o tome, svako svoje brime nosi.Dobro je didovinski potkovan, i imotski prkosan 
dika. Sad ako se paša osili, pada mu glava, kaze raja. 
 
Prosijaci i sinovi ??? 
 
Jucer sam jeo jednu veliku Kirnju od 4 kg (bez glave mjereno)-uz pomoc jos 3 prijatelja. Glavu cu danas sam-gustati.Uh kao je to bilo lipo.NAkon sto smo se prejeli,vodila se rasprava oko kozlica i janca nasuprot tice, prasice i ribe ...kao sto je bolje i sl...ali meni je bilo tako dobro, da se nisam s nikim svađao ...Cak mi nije smetala ni losa tekma Milan-Ajax. 
 
Pozdrav mezimici Dunji, te Gabcu pasi i veziru 
 
Blaž Slišković
17.09.2003. 13:25
samo je jedan Baka
.. a Baka nije svačiji ...
Upitnik
17.09.2003. 12:10
Rodbinske veze
Saznao sam da smo ja i moj prijatelj u rodu jer su moja i njegova baka dvije bake!!!
-5 -1 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 +1 +5